Ahmet ÜNSAL/Manisa

Yunan macerası kısa sürdü! Yunan macerası kısa sürdü!

Görevi süresi içerisinde yasa dışı suçlularla mücadele eden Manisalı polis memuru Şuayip Kaya, karakoldaki görevini sonlandırdıktan sonra Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesinde bulduğu bir sitenin sığınağında oluşturduğu havalı silah atış poligonunda geleceğinin milli takım sporcularını yetiştirmek için emek harcıyor.

HEPSİ DERS BİTİŞ ZİLİ İLE SOLUĞU SIĞINAKTA ALIYOR

İsimlerini Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonluklarına yazdırmayı başaran Aslı Tuana Yılmaz, Duru Avlak, Ceren Zambak ve Merve Tursun eğitim gördükleri okullarının bitiş zili çalmasıyla birlikte antrenman yapacakları sığınakta soluğu alıyor. Yaşları 8-10 arasında olan sporcular antrenörleri Şuayip Kaya’nın direktifleri doğrultusunda site sakinlerinin kullanmadıkları eşyalarını koydukları, örümcek ağlarını ördüğü sığınakta açabildikleri alan içerisinde antrenmanlarını aralıksız olarak sürdürmeye çalışıyor.

“TÜM OLUMSUZ KOŞULLAR BİZİM MİLLİ TAKIM YOLUNDAN GERİ ADIM ATTIRMAZ”

Polisgücüspor kulübü çatısı altında havalı silahlar takım ruhunu yeşertmeye çalışan Türkiye şampiyonu sporculardan Mehmet Akif Ersoy lisesi öğrencisi Aslı Tuana Yılmaz, “Bu ay ve sonrasında yapılacak olan Türkiye Şampiyonalarına bu imkanlarda hazırlanıyor olmak bizleri bu spordan soğutmaya yetmez. Şuayip hocamız önderliğinde çalışmalarımıza daha da yılmadan hız vereceğiz. Her birimizin tek hedefi var Milli Takıma girmek ardından da katılacağımız uluslararası yarışlarda Türk Bayrağımızı göndere çektirip milli marşımızı söyletmektir” dedi.

Geleceğin milli atıcılarını yaratabilmek adına çaba harcayan polis memuru Şuayip Kaya, “Bugün için antrenman yaptığımız yer bir apartmanın bir sitenin altı veya sığınağı olabilir. Bu yavrularımızın ne denli istekli olduklarını ailelerinin onları yürekten desteklediğini biliyorum. Onların bu desteğini boşa çıkartmamak için çalışmalarımızı tüm eksiklerimize rağmen sürdürüyoruz. Hepsinin gözünde spor aşkı ışığı görüyorum, bu ışığı sinerjiye dönüştürebilmek adına bana ne görev düşüyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Buradan şunu da söylemek isterim ki bu gençliğe bugün için sahip çıkamazsak her biri internet bağımlığı başta olmak üzere farklı kötü alışkanlıklara kapılmalarının önü almaktır” ifadelerini kullandı.

Sporcuların anne ve babaları da, “Şuayip hocamıza çocuklarımıza havalı silahlar sporunu sevdirdiği için gerçekten minnettarız. Çocuklarımız eğitim öğretim hayatlarına daha motiveli şekilde katkı sağladığını gözlemliyor olmaktan mutluyuz”

Editör: Nuray Bozkurt