AK Parti Manisa Teşkilatı, bayramın 1. günü Şelale Plaza'da partililer ile bayramlaştı. Törene AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş ile Uğur Aydemir'de katıldı. Törendeki konuşmaların en önemli konusu 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin kaderi olduğunu ifade ederek, seçimin Ortadoğu'nun kaderine de yön vereceğini söyledi. Baybatur, 10 Ağustos'ta Türk Milleti'nin ilk defa Cumhurbaşkanı'nı kendi seçeceğini bir kez daha hatırlatan Baybatur, "Ancak partimizin adayı Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmemesi konusunda bazı kesimler ellerinden geleni yapıyor. Ama milletimiz 30 Mart'ta sandıkta verdiği cevabı, iki kat daha artırarak bu seçimde de verecek. Sayın Başbakanımız 10 Ağustos'ta ilk turda Cumhurbaşkanı seçilecek. Bizim hedefimiz şuanda 50 olan oyun üzerine katkı vermemiz. Partili üyemizin her biri kapı kapı dolarak, en uzaktaki akrabasına bile telefon açarak gereken desteği sağlayacağına inanıyorum. 10 Ağustos tarihinde sayın Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'ne otaracak'' dedi.

Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıldır iktidarı döneminde Türkiye'nin yeniden baştan yaratıldığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ı yıpratmak için çok çalışıldığını söyledi. AK partili Özdağ, "12 yıldır Türkiye'yi karış karış gezerek, en ücra köşesine bile hizmet götüren, Türkiye'yi Cumhuriyet tarihinde görmediği hizmetlerle buluşturan sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok yıpratmak istediler. 17 defa suikast girişiminde bulunmaya çalıştılar. Darbe yapmaya, muhtıra yayınlamaya, çeşitli operasyonlarla yıpratma girişiminde bulundular. Ancak halkımızın sevgisi ve verdiği değer bunarın hepsini önüne geçti. Unutmasınlar ki darbe yapmak, yıpratmak isteyenlerin nasıl hesabı varsa, sayın Erdoğan'ında hesabı vardır'' dedi.

AK Partili vekil Özdağ, kamuoyunda bazı kesimlerin ?Kürtler 10 Ağustos'taki 1. turda Selahattin Demirtaş'a, ikinci turda ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceği' yönünde iddiaların yer aldığını dile getirerek, "Neymiş Kürtler 1. turda Demirtaş'a, 2. turda sayın Erdoğan'a oy verecekmiş. Kürt kardeşlerim bu tür söylentilere inanmasın. Kürt kardeşlerimiz kime oy vereceğini çok iyi bilir'' dedi.

Özdağ'ın konuşmasından sonra söz alan AK Partili Manisa Milletvekilleri'de 10 Ağustos tarihinde partilerin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Editör: TE Bilişim