Emre Halil ESENKAYA

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, AKP’li Belediye Başkanı Av. Bülent Kar dönemin yapılan Akdede Üst Geçidi’nin modernize edilmesini istedi. Eski garajın bulunduğu bölgeye Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nın inşaatı devam ettiği için, Perşembe Pazarı’nın yeri geçici olarak Yarhasanlar Mahallesi’nde bulunan caddelere ve sokaklara taşınmıştı. Üst geçidin cadde bağlantısında köy dolmuşlarının durağı olduğunu ve oradan gelen vatandaşların asansörü ve yürüyen merdiveni olmayan üst geçitten geçerken zorlandığını belirten Başkan İşnel, üst geçidin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası projesi yeni üst geçidi de içinde barındırıyor.

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel’in, Akdede Üst Geçidi’nin cadde bağlantısı olan noktada yaptığı açıklamada modern olmayan üst geçidin Manisa’ya yakışmadığını söyledi. Eski garaj bölgesinde devam eden projenin yaklaşık 2 yıl süreceğini belirten Başkan İşnel: “Bugün burada inşaat nedeniyle kapanmış eski garaj ve pazar yeri çevresindeki sıkıntılara değinmek için toplandık. Manisa halkı aylar sonra geçici olarak da olsa pazar yerine kavuştu. Fakat pazar yerine ulaşmak isteyen halk modern olmayan bir üst geçide mahkum olmuş durumda. Asansörü ve yürüyen merdiveni olmayan bir üst geçitten, sağlıklı ve genç insanlar bile geçerken zorlanıyorsa, yaşlı, engelli, çocuklu ve pazar arabalı insanlar nasıl kolaylıkla geçsin? Ortalama yüzde 10 engelli vatandaşımızın bulunduğu Manisa’da bu üst geçidin modernize edilmesi gerekiyor. Ya mevcut üst geçit modernize edilsin ya da köyden gelen dolmuşların şehir içine geçmesine müsaade edilsin” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Başkan İşnel’e CHP’liler eşlik etti. Açıklama sonrasında üst geçidi kullanan vatandaşlarla sohbet eden Başkan İşnel, üst geçitten dolayı yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek için çalışacaklarını aktardı.

Editör: TE Bilişim