MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD gezisinde gazetecilere yaptığı, “Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma? Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız” sözlerine atıfta bulunarak, “İkide bir pozisyon açıklaması tebliğine lüzum yoktur. ‘Birinci partiyiz, her ilde aday çıkaracağız’ sözlerine ihtiyaç da yoktur. Parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarmayacağız. Bunun haricinde her seçim bölgesinde, diğer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır” dedi. Bahçeli ayrıca, “Yeri gelmişken, Milliyetçi Hareket Partisi hiç kimseye, hiçbir çevreye, hiçbir şeye muhtaç ve mecbur değildir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesi partisinin Kızılcahamam’da yaptığı 3 günlük kampının son gününde, basın toplantısı düzenlendi. Bahçeli, TBMM’nin 27’nci Dönem 2’nci Yasama Yılının yarın başlayacağını hatırlatarak, “Yeni Yasama Yılı Türkiye’nin birikmiş sorunlarına neşter vurulacak bir zamana sahne olacaktır. En azından ümidimiz budur. 24 Haziran ile birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi resmen uygulamaya geçmiştir. Önümüzdeki süreçte; bölgesel hadise ve ilişki ağlarının sıklet ve ilerleyişi, Irak ve Suriye’nin kuzeyini havi gelişmelerin seyir ve istikameti, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nin seçisi ve ihatası bundan sonraki politikaların belirleyici mihenk taşı olacaktır” dedi.

“MHP HİÇBİR ÇEVREYE, HİÇBİR ŞEYE MUHTAÇ VE MECBUR DEĞİLDİR”

Yerel seçimlere 6 aylık bir süre kaldığını söyleyen Bahçeli, “Belediye başkan adaylarımızı bir bir tespit ve ilan ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’ne derin anlamlar yüklemektedir. 31 Mart’a kazanç-kayıp prizmasından bakamayız, bakmıyoruz. 31 Ağustos 2018 tarihinde Etimesgut’ta açıkladığım dört ayaklı stratejimiz çok açıktır. Duruşumuzda bir değişim, herhangi tadilat yoktur. Fakat tezvirattaki artış, tefrikadaki büyüme de gözümüzden kaçmamıştır. Buna gerek yoktur. 31 Mart’ta, 24 Haziran’ın kazanım ve hakları tartışmaya açılmasın diyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zaafa uğramasın beklentisindeyiz. Bu sorumluluğun da Cumhur İttifakı’nın iki paydaşına düştüğünü hem ihtimamla ifade, hem de ikazla ileri sürüyoruz. Yeri gelmişken, Milliyetçi Hareket Partisi hiç kimseye, hiçbir çevreye, hiçbir şeye muhtaç ve mecbur değildir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SEÇMEN TABANI KÜSERSE TOPARLAYAMAZSINIZ

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD gezisinin son gününde medya temsilcilerinin sorularını yanıtmış “Aday göstermeme” konusuna ilişkin ise, “Her siyasi partinin ilkeleri vardır. Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma? Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız” ifadesini kullanmıştı.

“İKİDE BİR POZİSYON AÇIKLAMASI TEBLİĞİNE LÜZUM YOKTUR”

Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye’nin 2023’ten önceki son virajı, yeni hükümet sisteminin son imtihanı olarak yorumluyoruz. Bu itibarla Cumhur İttifakı’nın milli görev ve tarihi sorumluluğunu bir kez daha icra etmesini mühim görüyoruz. Bize siyasi güç hatırlatması yapılmasına gerek yoktur. İkide bir pozisyon açıklaması tebliğine lüzum yoktur. ‘Birinci partiyiz, her ilde aday çıkaracağız’ sözlerine ihtiyaç da yoktur. Biz her şeyin farkında ve bilincindeyiz. Şayet siyasi güçlerin yarışma ve rekabetine girilirse, oradan bir sonuç çıkmayacağını, polemik ve söz düellolarının eksik olmayacağını da biliriz. Her ilden aday çıkarmak her partinin hakkıdır. Ne var ki; Türkiye’nin sistemsel olgunluğu, yeni hükümet sisteminin emniyeti, herhangi bir kazaya uğramaması nedeniyle parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarmayacağız. Gerçekten sözümüzden caymayacağız. Bunun haricinde her seçim bölgesinde, her büyükşehir, il, ilçe ve beldede diğer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır ve milletimizin huzuruna çıkacaklardır.”

Editör: TE Bilişim