Yerel seçim yaklaştıkça seçim yarışı iyiden iyiye kızışıyor.

Saruhanlı’da yaşanan liste krizinin ardından sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak Saruhanlı’da Saadet Partisi’nin adayıyla Cumhur İttifakı’nın adayının seçim yarışında olduğunu, diğer partilere verilecek oyların boşa olacağını söyleyen CHP’li Zeki Bilgin’e, İYİ Parti’li İksir’den sert bir yanıt geldi. İksir, Zeki Bilgin’e, “Madem matematiği bu kadar biliyordunuz,  neden listelerinizi zamanında teslim etmediniz” diye sordu.

Saruhanlı'da seçmenin İYİ Parti adayında birleştiğini iddia eden İksir, "CHP seçmeni ittifakını İYİ parti çatısı altında Hüseyin Abacı üzerinde çoktan yaptı" dedi

Yunusemre Belediyesi'nden duyuru! Taleplere cevap verilecek Yunusemre Belediyesi'nden duyuru! Taleplere cevap verilecek

SAAT 17.00’DE VERİLMESİ GEREKEN ADAYLIK LİSTESİNİ NEDEN VERMEDİĞİNİ AÇIKLA

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, şunları söyledi: "CHP Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilginin sosyal medyada meclis üyelerinin hesaplanması ile ilgili açıklamalarını dinledik. Sahada algı yaratmaya çalışırken iki partinin adayının yarışta olduğuna dair talihsiz bir açıklama yaptı. Saadet Partisi ve Cumhur ittifakı adayı arasında seçimin geçeceğini, meclis üyeliklerinde seçmenin % 10 barajına dikkat etmesi gerektiğini ve buna göre oy vermesine dair hesaplamalara ilişkin açıklamada bulundu. Sayın Zeki Bilgine sesleniyorum;  Sen Chp belediye başkanı iken partini seçime sokamamış bir belediye başkanısın. Hani nerede CHP, CHP seçmeni ittifakını İYİ parti çatısı altında Hüseyin Abacı adı üzerinde çoktan yaptı. Sen bu hesap kitap işlerini bırak da saat 17.00’de verilmesi gereken adaylık listesini neden vermediğini seçmenine açıkla" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi