Özgür Özel, "AKP'nin geldiği yıl bir yılda 3 şehit vardı. Şimdi bir gece 6, bir gece 6. Şimdi camı bile olmayan evlere bayrak asıyoruz, sonra Meclis'te ortak bildiri imzalıyoruz. Sonraki şehit haberine kadar mesele kapanıyor. Biz artık burada yokuz. Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım" dedi.

Bahçeli’den Kobani davası kararlarına ilk yorum: ‘Hukuksuzluk’ demek art niyettir Bahçeli’den Kobani davası kararlarına ilk yorum: ‘Hukuksuzluk’ demek art niyettir

“PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDE KAÇ MEHMETÇİĞİMİZ VAR?”

Ayrıca, Özel, 20 aydır devam eden Pençe-Kilit operasyonuyla ilgili sorular sordu. "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde kaç mehmetçiğimiz var?" ve "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde ilan edilen şehitlerimiz dışında şehitlerimiz var mı?" sorularını yönetti ve operasyonun amacını sorguladı. Ayrıca, lojistik destek avantajlarından bahsederek, operasyonun gerçekleştiği bölgedeki askerlere yönelik yaşanan sorunları gündeme taşıdı.

Özel, bundan sonra da CHP'nin hataları ve yanıtlanmayan sorular karşısında iktidarla aynı noktada buluşmayacağını vurgulayarak, "Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin terörle mücadele konusunda en ufak bir sıkıntısı, tavizi, eksikliği olmaz. Ama terörle mücadele ederken silahlı kuvvetlere destek vermek başka bir şey; hatalarını yapan iktidarı tartışmamak başka bir şeydir. Bundan sonra öyle yağma yok" ifadelerini kullandı.

“ÖMER ÇELİK KOLAY SİYASETE ALIŞMIŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in CHP'nin ortak bildiriye imza atmamasını "utanç verici" olarak değerlendirmesine karşı sert bir yanıt verdi. Özel, Çelik'in kolay siyasete alıştığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ömer Çelik çok kolay siyasete alışmış. Bugün ezberi bozulduğu için ne diyeceğini şaşırmış. Ömer Bey bir bizim attığımız ve imzaladığımız bildiriye bak. Bir senin grubunun imzaladığı bildiriye bak. Eğer terörün karşısında dimdik durmaksa bizim bildirimizde var. Senin şaşırdığın, ana muhalefet olarak kolayca arkana dizilmemiş olmamız. Senin şaşırdığın, bizim sorumluluğumuzu hatırlatmış olmamız. Senin şaşırdığın, bizim bugün Milli Savunma Bakanından bilgi istiyor olmamız. O bilgilendirmeyi yapamayacak bir acziyetteyseniz, benim Ömer Çelik’e söyleyecek sözüm yok. Ömer Çelik bundan sonra kendisi düşünsün Cumhuriyet Halk Partisi’nin terörle mücadele konusunda en ufak sıkıntısı, bir tavizi, en ufak eksikliği olmaz. Ama terörle mücadele ederken silahlı kuvvetlere destek vermek başka bir şeydir, hatalarını yapan iktidarı tartışmamak başka bir şeydir. Bundan sonra öyle yağma yok." 

Kaynak: Ahmet Ünsal