Milyonlarca çalışanın ve işverenin merakla beklediği 2024 yılı asgari ücreti, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun açıklamasıyla netlik kazandı. Kanal 7'de gerçekleştirilen canlı yayında konuşan Akbaşoğlu, asgari ücretin yılın son iş günü 29 Aralık Cuma günü resmi olarak açıklanacağını duyurdu.

Zamanı geldi… Manisa’da anasınıfı öğrencileri de kervana katıldı Zamanı geldi… Manisa’da anasınıfı öğrencileri de kervana katıldı

Gelecek yıl boyunca geçerli olacak asgari ücret belirlenirken yapılan görüşmelerden sonra son aşama için bu hafta bir araya gelindi. Akbaşoğlu, asgari ücretin daha önce iki kez belirlendiği uygulamadan saparak bu kez bir kez belirleneceğini belirtti. İşçi ve işveren sendikalarının önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Akbaşoğlu, AK Parti'nin ise adeta bir hakem gibi rol aldığını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili, açıklamalarında şunları kaydetti: "Asgari ücret cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şu an 500 TL prim desteği veriyoruz."

Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun bu açıklamaları, Türkiye genelinde milyonlarca çalışanın ve işverenin ekonomik beklentilerini yakından ilgilendirirken, asgari ücretin belirleneceği tarihle ilgili belirsizliği sona erdirdi.

 

Kaynak: Haber Merkezi