Dünya genelindeki zenginlikle ilgili yapılan yeni araştırmalar, milyarderlerin doğum tarihlerinin beklenmedik bir şekilde zenginlikle ilişkilendirildiğini gösteriyor.

Bloomberg'in En İyi 500 milyarder listesinde yer alan milyarderlerin doğum tarihlerine odaklanan araştırma, 30 Kasım'ın en popüler doğum tarihi olduğunu ortaya koyuyor.

Bu tarihte doğan milyarderlerin sayısında belirgin bir artış görülüyor ve dünya genelindeki en zengin 500 kişinin yaklaşık %4'ü bu tarihte doğmuş.

Coupon Follow uzmanları, Ekim ayının da milyarder doğumları için oldukça popüler olduğunu belirtiyor. Ekim ayında dünyaya gelen 45 milyarder, bu ayın milyarderler arasında belirgin bir tercih edilen doğum ayı olduğunu gösteriyor.

Öne çıkan tarihler arasında 30 Kasım'ın yanı sıra 1 Ocak da bulunuyor. Dünya genelinde 13 milyarderin bu tarihte doğduğu tespit edilmiş. Ayrıca, bazı milyarderlerin doğum tarihleri ile servetleri arasında ilginç bir uyum olduğu da dikkat çekiyor. Örneğin, Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın 28 Haziran'da doğması ve servetinin yüksekliği arasında belirgin bir bağlantı bulunuyor.


30 Kasım'da doğan milyarderler arasında ABD'li medya kuruluşu Advance Publications'ın sahibi Donald Newhouse ilk sırada yer alıyor. Newhouse'ın 15,8 milyar dolarlık net servetiyle listenin zirvesinde olduğu belirlendi.

Manisa’da 150 yıllık gelenek… Bu yıl da tekrarlandı! Manisa’da 150 yıllık gelenek… Bu yıl da tekrarlandı!


Onu, Singapur'da boya ve kaplama üreticisi Wuthelam Holdings'in kurucusu Goh Cheng Liang takip ediyor.


Coupon Follow araştırmacıları 13 milyarderin doğduğunu dile getiriyor. Yılın diğer tarihlerinde ise bazı günler en fazla dört milyarder aynı gün doğmuş…


Bu tarihi takip eden ikinci en popüler gün ise 1 Ocak, bu tarihte dünyaya gelen 13 milyarder bulunuyor.


Dünya genelindeki milyarderler arasındaki ilginç bir bağlantı, sadece servetleri değil aynı zamanda doğum tarihleriyle de öne çıkıyor. İşte, milyarder coğrafyasının dikkat çeken noktaları:


Elon Musk: 28 Haziran
• Tesla, X.com, ve SpaceX'in sahibi olan Elon Musk, dünyanın en zengin kişisi olarak öne çıkıyor. 219 milyar dolarlık serveti, 28 Haziran tarihinde dünyaya gelmiş olmasıyla dikkat çekici bir uyum içerisinde.

Jeff Bezos: 12 Ocak
• Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 12 Ocak'ta doğan bir diğer milyarder. 170 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırırken, doğum tarihi ile de dikkatleri çekiyor.

Bernard Arnault: 5 Mart
• Fransız iş insanı Bernard Arnault, 5 Mart doğumlu. 167 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde üçüncü sırada yer alıyor. Arnault'un doğum tarihi ve başarısı arasındaki bu ilginç uyum, dikkat çekici.

Coupon Follow uzmanlarının yaptığı araştırma ayrıca Ekim ayının da milyarder doğumları için oldukça popüler olduğunu gösteriyor. Ekim ayında dünyaya gelen 45 milyarder, bu ayı diğer aylardan ayıran bir özellik olarak öne çıkarıyor.


 

Kaynak: Haber Merkezi