Manisa’nın 5 asırlık köklü geleneği olan Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında “Hoş geldin Mesir Korteji” gerçekleştirildi.

Hakkı İplikçi Parkı ve Cumhuriyet Meydanı güzergahında gerçekleşen kortej yürüyüşüne Vali Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kortejde Manisa Valiliği Bando ekibi, şehzadeler mehteri, gösteri ekipleri, hemşehri dernekleri ve konuk ülkelerin halk oyunları ekipleri yer aldı.

Manisa'ya sağanak uyarısı! Sıcaklara yağmur molası... Manisa'ya sağanak uyarısı! Sıcaklara yağmur molası...

Manisa’ya bayram havası yaşatan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Kortej yürüyüşüne yoğun ilgi vardı

Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yürüyüş boyunca protokol üyeleri ile birlikte vatandaşları selamladı. Bazı vatandaşlar evlerinden coşkuya ortak olurken yürüyüşe katılan bazı vatandaşlar da bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Hakkı İplikçi Parkı önünden başlayan kortej yürüyüşü, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

484. Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali saçım töreninin yapılacağı 28 Nisan’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi