Sosyal medyada başlayan ve ülkemizde de yaygınlaşan “Kanlı Paraoyunu, çocukların ellerinde ciddi hasarlara neden oluyor. TikTok isimli sosyal medya platformunda yayılan bu oyun, cezalandırma sistemi rakibin eline zarar verip kanatmayı amaçlıyor.

Hızlı bir şekilde popülerleşen oyunun tehlikeli sonuçları mevcut. Uzmanlar, ellerini kan içinde bırakan, bulaşıcı hastalıklara ve elde kalıcı hasara neden olabilen oyunla ilgili aileleri uyarıyor.

Manisalılara ‘kene’ uyarısı yapıldı! Sakın yapmayın… Manisalılara ‘kene’ uyarısı yapıldı! Sakın yapmayın…

KANLI PARA OYUNU NEDİR?

Oyun madeni paranın havaya atılmasıyla başlıyor. Elin ters tarafıyla tutulan para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra "kanlı para" denilerek 3 kere sert bir şekilde masaya vuruluyor. Masaya vurma esnasında para düşerse ceza sistemi devreye giriyor. Ceza ise şöyle: El yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Sosyal medyada oyunun taktikleri yayılırken bazı öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor. Eklem bölgeleri kanamadan ceza bitmiyor.

VELİLER BU KONUDA NE YAPMALI?

Uzmanlar, velilerin bu konuda bilinçli olması ve çocuklarıyla iletişim halinde olması gerektiğini vurguluyor. Bu tür oyunlara katılıp katılmadığını sorarak, tehlikelerini onların anlayabileceği bir dille anlatılması gerektiğini belirtiyor.

Editör: Nuray Bozkurt