Türkiye Beyazay Derneği’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde hayata geçirdiği ‘Engelli Kampları’ projesi kapsamında Aydın’da düzenlenen kampa katılan özel gereksinimli bireyler ve aileleri keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Beyazay Manisa Şubesi de 9-12 Şubat tarihleri arasında Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kampında düzenlenen etkinliğe özel gereksinimli bireyler ve ailelerinden oluşan 40 kişilik bir ekiple katıldı.

Whatsapp Image 2024 02 12 At 13.48.09

Özel gereksinimli bireyler, kamp boyunca düzenlenen sportif faaliyetler, öğretici ve eğlenceli aktiviteler ile keyifli zaman geçirme ve sosyalleşme fırsatı buldular.

Proje kapsamında Aydın’da oldukça verimli üç gün geçirdiklerini söyleyen Beyazay Manisa Başkanı Mimar Fisun Kumbaracı, “Bu kamplar aslında engelli kampları değil ‘engelsiz’ kamplar.” ifadelerini kullandı. 

Whatsapp Image 2024 02 12 At 13.42.14

Projede emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Kumbaracı, “3 günlük kamp özel gereksinimli bireylerin sosyalleştikleri, eğitici ve eğlenceli bir program oldu. Özel bireyler ve aileleri adına başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 02 12 At 13.44.26

Aydın’da düzenlenen kampa Beyazay Manisa, İzmir, Denizli ve Aydın şubelerinden toplam 160 kişi katıldı.

Kimler Geldi Kimler Geçti Dizisinde Çalan Şarkılar! Konusu Nedir? Oyuncuları Kim? Kimler Geldi Kimler Geçti Dizisinde Çalan Şarkılar! Konusu Nedir? Oyuncuları Kim?

Türkiye Beyazay Derneği’nin “Engelli Kampları” projesiyle yurt içindeki özel gereksinimli bireyler ile ailelerinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılmaları amaçlanıyor.

Muhabir: Özkan ÇELİK