Son yıllarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlığa bağlı birçok okulda depreme dayanıklılıkla ilgili testler yapıldı ve sonucunda bazı okullarda güçlendirme, bazılarında ise yıkıma karar verildi. Manisa’da da depreme dayanıksız olması nedeniyle riskli yapı olarak tespit edilen Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından proje hazırlatılarak yıkım süreci başladı.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde eğitim gören yaklaşık 1000 öğrenci ise yıkım ve yeniden yapım çalışması bitene kadar Mesir Şahit Hakan Acarkanlı Ortaokulunda eğitim görecek. Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulu velileri, ortaokulun ikili eğitime geçeceğini öğrenmesinin ardından duruma tepki gösterdi.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin beraber eğitim görecek olmasının zararlı olduğunu söyleyen veliler, “Okul, lise öğrencilerine uygun değil. 1500-2000 öğrencinin giriş çıkış yapması güvenlik açısından tehlike yaratacak. Çocuklarımızın başına bir şey geldiği takdirde sorumluluğu hangi yetkilinin üstleneceğini merak ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Soma belgeselinde duygu seli yaşandı Soma belgeselinde duygu seli yaşandı

Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulu sıralarının, tuvalet ve lavabolarının da lise öğrencilerinin için uygun olmadığını düşünen veliler, yetkililere çözüm önerisi sunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yetkililer bir an önce bu karardan vazgeçmelidir. Lise öğrencileri liselerde eğitim görmeli. 9. ve 10. sınıf öğrencileri sabahçı, 11. ve 12.sınıf öğrencileri de öğlenci yapılarak başka bir lisede eğitimlerine devam etmelerinin daha sağlıklı olacak.” Almıla Nur Berilğen

Editör: Nuray Bozkurt