Ücretli öğretmenler asgari ücretin altında maaş alıyor! Ücretli öğretmenler asgari ücretin altında maaş alıyor!

Bu yılki Dünya Gıda Gününün ana teması “Su” olarak belirlenirken “Su Hayattır, Su Gıda Demektir. Kimseyi Geride Bırakma” sloganı ile suyun önemine dikkat çekildi. 

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde İl Müdürlüğü 100. Yıl Konferans Salonunda düzenlenen Dünya Gıda Günü etkinliğinde, İlköğretim Okulu Öğrencilerine suyun önemi aktaran sunumlar ve video gösterimleri gerçekleştirilirken,  İl Müdürlüğünün hazırladığı “Gıda Kahramanları Aktivite Kitabı” nın dağıtımı yapıldı.

Etkinlikte konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Dünya Gıda Günü, her yıl 16 Ekim'de dünya genelinde gıdanın önemini vurgulamak, gıda güvenliği konularına dikkat çekmek ve açlıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan bir gündür.  Dünya Gıda Günü, gıdanın önemini vurgulamak ve gıda israfı gibi sorunlara dikkat çekmek için önemli bir fırsattır. Dünya genelinde gıda sorunlarıyla karşı karşıya olan milyonlarca insan bulunmaktadır. Açlık, susuzluk, kötü beslenme ve yetersiz gıda güvenliği sorunları maalesef halen devam etmektedir. Bu nedenle Dünya Gıda Günü, bu sorunlara dikkat çekmeyi ve çözüm yolları bulmayı amaçlamaktadır” dedi.

Dünya Gıda Günü programına;  Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları Serdar Mersinli, Ali Gök, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokul öğrencileri,  öğretmenler ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personeller katıldı.  Almıla Nur Berilğen