Nice Manisalar’a başlığıyla verilen yazıda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tesisleşmeye, altyapıya verdiği önem ve uzun soluklu planlama ön plana çıkarıldı.

Ülkemizde amatör spor branşlarına katkı veren ve bu konuda önemli bir sürekliliğe imza atan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve kulüp özelinde basketbol branşı yaptığı yatırımlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğünde kurulan basketbol şubesi başarıdan başarıya koşarken, ülkemizin önde gelen internet sitelerinden olan ‘Basketfaul’de çok anlamlı bir yazı kaleme alındı.

Basketfaul’de Nice Manisalar’a başlığı ile kaleme alınan yazıda ise şu ifadelere yer verildi:

“Nice Manisalar’a

Türkiye’de belediye kulüplerinin insanlarının ağzına bir parmak bal çalarcasına kısa bir süreliğine spora yatırım yapıp sonrasında yatırımı keserek kulübü kapattığına sıkça şahit olduk, ancak Manisa Büyükşehir Belediyespor, basketbol şubesini yeniden hayata geçirmesinden bu yana bu algıyı kırmışa benziyor.

Modifiye araç tutkunları Manisa’ya akın edecek! Modifiye araç tutkunları Manisa’ya akın edecek!

Başkan Ergün’ün tesisleşmeye ve altyapıya verdiği öneme övgü

Bir kulübün basketbola devamlılığı için en büyük işaret tesis ve altyapıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kulübe kazandırdığı ve ayrıca planladığı tesisleri biliyoruz. Demek ki sıra altyapılara geldi.

Şehirde farkındalık yarattı

Elbette bir kulübün lokomotifi A takımdır. Hele ki bu takım kısa süre içinde alt liglerden gelip BSL’de play off mücadelesi yapmaya, ilk kez katıldığı Avrupa Kupası’nda başarılı olmaya başlamışsa yarattığı farkındalıkla hem salonunu doldurur, hem de kentte basketbola yönelen çocuk sayısının artmasını sağlar.

Genel Menajer Nihat Mala ve teknik ekibe tebrik

Basketbolun İstanbul’a sıkıştığı şu dönemde Anadolu’daki her basketbol organizasyonunu baş tacı yaparız. Bundan dolayı da Genel Menajer Nihat Mala’yı, Manisa’nın ilk günden itibaren çoğu büyük kulüpte olmayan güçlü staffını ve özellikle medya ekibini de ayrıca kutlarız. Diğer kentlerin de Manisa’yı örnek almasını ve kısa süredeki başarısının kendilerine motivasyon unsuru olmasını dileriz” denildi.

Manisa BBSK ise kaleme alınan yazıya şu ifadelerle teşekkür etti: “Biz de kulüp olarak öncelikle bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ve yaptığımız işin ne kadar doğru olduğuna kanaat getirdiğimiz bu güzel yazı için Basketfaul ailesine teşekkür ederiz. Ülke sporu için çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Almıla Nur Berilğen