Konca Kuriş, son dönemlerde merak edilen isimler arasında yer aldığı için vatandaşlar tarafından “Konca Kuriş kimdir? Konca Kuriş’in mesleği ne?” gibi soruları sıklıkla araştırılıyor. İşte Konca Kuriş ile ilgili bilgiler…

Manisa’nın ilçesinde evler doğal gaza kavuşuyor! Manisa’nın ilçesinde evler doğal gaza kavuşuyor!

Konca Kuriş Kimdir? 1961 yılında Mersin’de dünyaya gelen Kuriş,  kendisini ‘imanlı feminist’ olarak tanıtıyordu.  Nakşibendi tarikatı ile tanışan Kuriş, Allah’a ulaşmanın yolunun tarikat ile olmayacağını anlayıp Kuran’ı yanlış şekilde yorumladıklarını eleştiriyordu. İslami feminizmi sesli dile getiren ilk isim olarak önemli bir figür haline gelen Kuriş,  1980’lerde alevlenen femizm tartışmalarına farklı bir perspektif getirdi. Erkek egemenliğine karşı mücadelesiyle de bilinen Kuriş, aynı zaman da içinde bulunduğu İslami çevreyi de eleştirerek hedef haline geldi.

Konca Kuriş neden öldürüldü?

Konca Kuriş’in hayatı, trajik bir şekilde sona erdi. 1998 yılında kaçırılarak kaybolan ve 35 gün boyunca domuz bağıyla işkence edilerek öldürülen Kuriş sorgulandığı evin bodrumuna gömüldü. Cesedi, Hizbullah evlerine düzenlenen operasyonlarda bulundu. Kuriş’in ölümü o yıllarda Türkiye genelinde geniş yankı uyandırdı. Konca Kuriş'in kaçırılmasının, işkence görmesinin ve ölümünün sorumluluğunu üstlendi.

Konca Kuriş evli miydi? Çocukları var mıydı?

16 yaşındayken Orhan Kuriş ile dünya evine giren Konca Kuriş, beş çocuk annesiydi.

Konca Kuriş’in mezarı nerede?

Konca Kuriş’in mezarı, Mersin Şehir Mezarlığı’nda bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi