Manisa’da hasat edildiği gibi satıldı… Kilosu 150 TL! Manisa’da hasat edildiği gibi satıldı… Kilosu 150 TL!

Türkiye genelinde milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haber! 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde uygulanacak kıdem tazminatı tavanı belli oldu. Asgari ücretle çalışanlar için kıdem tazminatı 20 bin 2 TL olurken, memur zammı ile birlikte tüm çalışanlar için kıdem tazminatı tavanı netleşti.

ASGARİ ÜCRET KIDEM TAZMİNATI NE KADAR?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu açıklama, emekli ve memur zammını da belirledi. Her altı ayda bir memur zammı ile güncellenen kıdem tazminatı tavanı da bu kapsamda ortaya çıktı. Asgari ücretle çalışanlar için kıdem tazminatı 20 bin 2 TL olarak belirlendi.

MEMUR KIDEM TAZMİNAT TAVANI

Aralık ayı enflasyon oranının yüzde 2,39 olduğu açıklandı. Memur zammı, yüzde 37,57'lik 6 aylık enflasyon oranı ve yüzde 29,78'lik memur enflasyon farkı ile birleştirilerek yüzde 49,25'e ulaştı. Kıdem tazminatı tavanı, memur zammı kat sayısı ile artış gösterdi.

2024 yılında kıdem tazminatı tavanı, asgari ücretle çalışanlar için brüt 20 bin 2 TL olarak belirlendi. Diğer ücret gruplarında ise yüzde 49,25'lik memur zam oranıyla kıdem tazminatı tavanı 35 bin 57 lira 33 kuruş olarak uygulanacak. Ancak, nihai rakam Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Genelgesi ile belirlenecek. Bu haber, milyonlarca çalışanın emeklilik dahil kıdem tazminatını yakından ilgilendiriyor.

2024 KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA TABLOSU

Kaynak: Haber Merkezi