Sosyal medyada yapılan boykot çağrılarıyla gündeme gelen bu konu, sektörde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu olmaya devam ediyor. 

20-21 Nisan'da restoran, kafe gibi mekanlara gitmeme boykotuna akademisyenlerden ünlülere birçok isim destek verdi.

Ekran Goruntusu 2024 04 20 124851 11Zon

Sosyal medyada boykot çağrısı yapan ekonomist İris Cibre ise bazı işletmelerin tüketiciyi aptal yerine koyduğunu söyledi.

Televizyon programcısı Armağan Çağlayan, "katılımın nasıl olacağı bende merak konusu?" derken, Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer "Bu cumartesi ve pazar kafe ve restoranlara gitmiyoruz!" diyerek boykota destek verdi.

Müzisyen Melis Danişmend de kampanyayı desteklediklerini belirtti.

Kafe ve restoranlarda artan fiyatlar, vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiliyor. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte, insanlar basit bir atıştırmalık için dahi yüksek meblağlar ödemek zorunda kalıyorlar. Bu durum, sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışılırken, bazı kullanıcılar kafe ve restoranlara karşı boykot çağrılarında bulundu.

Sosyal medyada yapılan boykot çağrıları sonrasında, birçok vatandaş hafta sonu kafe, lokanta ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Fiyatlar nedeniyle memnuniyetsizliklerini dile getiren vatandaşlar, bu şekilde tepkilerini göstermeye çalışıyorlar. Ancak, bu kararın sektörde nasıl bir değişim yaratacağı henüz netlik kazanmış değil.

TÜM Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, her iki tarafın da haklı olduğu noktalar olduğunu belirterek, ilgili taraflarla görüşerek memnuniyet sağlayacak bir çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti.

Fiyatlar arttı, porsiyonlar küçüldü

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu'na göre, şikayetlerin odak noktası fiyatlar değil, porsiyon miktarları. Porsiyonların küçülmesi ve net bilgi verilmemesi müşterilerin memnuniyetsizliğini artırıyor. Ağaoğlu, işletmelerin menülerinde porsiyon miktarlarını belirtmesi gerektiğini vurguladı.

Çay içmek bile imkansız hale geldi !

Bir fincan kahve 150 lirayı bulurken Türkiye'nin vazgeçilmezi çay bile cep yakar hale geldi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, Ankara Havalimanı'ndan aldığı çaya 100 TL verdiğini söyledi.

640Xauto 11Zon-1

Sosyal medyada gündeme gelen 110 liralık kurabiyelerin ardındaki gerçeği ise işletmenin sahibi Melike Yıldız açıkladı. Yıldız, kurabiyelerin içeriğini ve kalitesini belirterek, fiyatın içerikle uyumlu olduğunu ifade etti.

Rakı Fiyatları Zamlandı! 2024 Mayıs Güncel Fiyat Listesi Rakı Fiyatları Zamlandı! 2024 Mayıs Güncel Fiyat Listesi

İşletmeciler, zam yapma konusunda düşüncelerini açıklarken, sağlıklı ve kaliteli ürünler sunduklarını savunuyorlar. Ancak, maliyetlerin artmasıyla birlikte fiyatların yükselmesi kaçınılmaz oluyor. İşletmeciler, boykot çağrılarının sektöre zarar verebileceğini düşünüyorlar.

Kaynak: Haber merkezi