İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Buğra Kavuncu'nun adaylığının duyurulmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da belli oldu.

Partinin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Akşener, "Cengiz Topel Yıldırım kardeşimize İYİ Parti adına ABB Başkan adaylığı ve inşallah belediye başkanlığını teklif ettiğimde hiç sektirmeden, 'Tabii ki Ankara'ya hizmet etmek benim için bir görevdir, şereftir' dedi. Kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. Aramıza hoş geldiniz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara'da sürdürdü. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Yıldırım, Ankaragücü yönetiminde Melih Gökçek'e karşı mücadelesiyle dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını da yapan Yıldırım, uzun süre içinde bulunduğu siyasi arenada yerel siyasete odaklandı.

Şehzadeler Meclisi'nden yeni başkana flaş yetki! Şehzadeler Meclisi'nden yeni başkana flaş yetki!

Topel, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, "Biz hazırız, Ankara hazır. Siz de hazırsanız başlıyoruz. Ankara için Bismillah diyerek yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. İYİ Parti'nin Ankara'daki yerel seçimlerdeki hedefleri ve projeleri merakla beklenirken, Cengiz Topel Yıldırım'ın adaylığı, partinin Ankara'daki politik stratejisini de göstermiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi