Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın’ın ziyareti sırasında, Suriyeli sığınmacıları Türkiye’de kalıcı hale getirmek için Manisa’nın da içinde bulunduğu 5 ildeki hazine arazilerinin, Birleşmiş Milletler fonu ile Suriyelilere ‘kalıcı’ olarak verilmek istendiğini öne sürmüştü.

Ülkemizde bulunan milyonlarca Suriyeli sığınmacının topraklarımızda kalıcı hale getirilmek istendiğine yönelik yapılan teklifi aktaran Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’da özellikle Yunt Dağı bölgesinde bulunan hazine arazilerinin Birleşmiş Milletler’den gelen fon aracılığı ile kalıcı olarak Suriyeli sığınmacılara verilmek istendiğini ancak kendisinin bu projeyi imzalamadığını ifade etti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanlamıştı

Öte yandan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken  “Sosyal medyada paylaşılan ve bazı basın yayın organlarında yer alan, "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle Manisa’da hazine arazilerinin Suriyeli sığınmacılara verilmesini istiyor" iddiası doğru değildir. Türkiye'de, iddiadaki konuyla ilgili kurum ve kuruluşların herhangi birinde böyle bir proje söz konusu olmamıştır” denilmişti.

MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

İYİ Partili Akalın iddialarına devam etti

Gündeme bomba gibi düşen iddiaları Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yalanlamasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın “Manisa’da hazine arazilerinin Suriyeli sığınmacılara verilmesini istiyor"  iddiasına devam etti.

FAO’nun Suriyeli sığınmacıların sosyal ve ekonomik entegrasyonunu hedeflediği projesinin olduğunu ve projenin uygulanacağı iller arasında Manisa’nın da bulunduğu iddiasına devam eden İYİ Partili Akalın, paylaşımında şunları dedi:

“Manisa Ticaret Odası başkanının valilikle koordineli bir şekilde böyle bir projenin yürütüldüğünü söylemesi ise dikkatlerden kaçmamalıdır. Ayrıca Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı tarafgir sosyal medya paylaşımını değil, milletvekilimiz Kürşad Zorlu'nun konuyla alakalı verdiği soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından verilecek resmi cevabı dikkate alacağımız kesindir. Videoda BM'nin ABD'li Başkanı denmesine rağmen İletişim Başkanlığına ait Dezenformasyonla Mücadele Merkezi FAO'nun kadın başkanı yoktur diye de bir ifade kullanmıştır. Ayrıcahazine arazilerinin satışı ihale yolu ile olur. Burada mevzu bahis satış değil tahsistir. Dolayısıyla anlatımdan Suriyelilerle satış yapılacağı algısı oluşturup üzerine hukuki mevzuat iliştirmek Reis beyin ifadesi ile dezenformasyonun daniskasıdır. Kendilerine tavsiyem, çarpıtmak istedikleri videoyu iyi dinlemeleridir!”

Kaynak: Haber merkezi