Ahmet ÜNSAL/ Manisa

Yaşamlarını çiftçilikle sürdürmek zorunda olan Muharip Gazilerin büyük bir bölümü 12-15 Kasım 2023 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere yönelik 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesinin verilmemesinin şokunu yaşıyor.

Muharip Gaziler Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları Ve Gaziler Genel Müdürlüğüne dilekçeyle başvurarak tarihi yanlışlığın düzeltilip Muharip Gazilerin Cumhuriyet ikramiyelerinin ödenmesini talep etti.

Salt gübre desteği aldıkları gerekçesiyle 5 bin liralık ikramiyeden muaf tutulduklarını belirten Manisa Muharip Gaziler Derneği Manisa İl Başkanı Kıbrıs Gazisi Şener Tarım, “Pandemi döneminde şehirlerden köylerine göz eden ve burada geçimlerini sağlayabilmek adına evlerinin önündeki bahçeleri ekip biçmek adına gerekli gübre desteği ile  ilgili yardımı alabilmek izin Ziraat Odasına kayıt yaptırdılar. Gelin görün ki salt gübre desteği aldıkları gerekçesiyle Cumhurbaşkanımızın jest yaptığı 5 bin liralık ikramiyeden muaf tutuldular” dedi.

“İkramiyeyi sadece Gazilerimiz değil onların torunları da bekliyor”

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Ülke genelinde Muharip Gazilerin çoğunun mağdur olduğunu söyleyen, sözlerini şöyle bitirdi:

Manisa’da geçici olarak salt çiftçilik yaptıklarından dolayı ikramiyenin dışında bırakılan 400 Gazimiz bulunmaktadır. Bu rakamı ülke genelinde düşündüğümüz gerçekten ciddi bir mağduriyet var. Genel Başkanızında ilgili bakanlığa yazdığı yazının gereğinin yapılmasını mağdur olan tüm gaziler olarak beklemekteyiz. İnanın sadece gaziler değil, onların torunları dedelerinin kendilerine alacağı Cumhuriyet hediyesini bekliyor. Ülkenin gelecekteki Cumhuriyet torunlarını küstürmeye boyunlarını büktürmeye kimsenin hakkı olamaz.”

Editör: Nuray Bozkurt