MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın saldırdığı hakem Halil Umut Meler’in hayatı merak konusu oldu. “Halil Umut Meler’in eski mesleği nedir? Halil Umut Meler nereli? Halil Umut Meler evli mi, çocuğu kaç yaşında?” gibi sorular gündem olmaya başladı. İşte hakem Halil Umut Meler ile ilgili bilgiler…

Türk futbol hakemi Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Hakemlik kariyerine adım attıktan sonra gösterdiği başarılarla dikkatleri üzerine çekmiş ve Türkiye'nin önde gelen hakemleri arasında yer almıştır. Halil Umut Meler, hakemlik kariyerindeki başarılarına bağlı olarak 2017 yılından itibaren FIFA kokartı takmaktadır. Bu, uluslararası arenada hakemlik yapma yetkisi anlamına gelmektedir.

Halil Umut Meler’in Gerçek Mesleği Nedir?

Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 tarihinde İzmir Selçuk'ta dünyaya gelmiş bir Makedon göçmenidir. Eğitim hayatını tamamlamak amacıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde okumuş ve başarıyla mezun olmuştur. Buna göre Meler'in eski mesleği ile ilgili bir kayıt bulunmamaktadır. 

Manisalı sporcu Avrupa Dağ Milli Takımı'na seçildi! Manisalı sporcu Avrupa Dağ Milli Takımı'na seçildi!

Hakem Meler Evli Mi, Çocuğu Var Mı?

Halil Umut Meler, 2011 yılında hayatını birleştirdiği eşiyle mutlu bir evliliğe adım attı. Bu birlikteliğin meyvesi olarak, kasım 2023 tarihinde dünyaya gelen bir çocukları oldu. Meler, ailesiyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeye devam etmektedir. Futbol hakemliği kariyerinde elde ettiği başarılarla birlikte, aile hayatında da sevgi ve uyum içinde mutlu bir yuva kurmuş olan Halil Umut Meler, hem saha içindeki başarılarıyla hem de aile değerlerine verdiği önemle dikkat çekmektedir.

Halil Umut Meler’in İlk Maçı Hangisidir?

Meler, Türkiye Süper Lig'i için 18 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Başakşehir ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan ve 2-0 sona eren maçta düdük çalarak ilk Süper Lig maçına çıktı.

Halil Umut Meler’in Avrupa’da İlk Maçı

29 Haziran 2017'de UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina ile MFK Ružomberok arasındaki maçı yöneterek ilk Avrupa maçına çıktı. Bu müsabakada 4 sarı kart gösterdi. Meler, kariyeri boyunca 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, 2. Lig Playoff finali ve 2019 TFF Süper Kupa maçlarında da düdük çaldı.

Halil Umut Meler Hakemliği Bıraktı Mı?

11 Aralık 2023 tarihinde MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğrayan Halil Umut Meler’in, bu olayın ardından hakemlik kariyerini sonlandırma kararı aldığı iddia edildi. Saldırı sonrasında, "Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem." ifadesini kullandığı öne sürüldü. 

Kaynak: Özkan Çelik