Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçın önceki başkan Mehmet Narin’in üç dönem federasyon üyeliği görevini yürüttüğünü hatırlatırken, Ege Bölgesi’ni Manisa’nın temsil edeceğini açıkladı. Ahmet Akçın geçtiğimiz Ocak ayında yapılan seçimlerde başkanlığa seçilmişti. Başkan Akçın, bir süre önce yapılan Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Kongresi’nde yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Yönetimde Ege Bölgesi’nden sadece Manisa’dan temsilci yer aldı.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu yönetim kurulu üyeliğine seçilen Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akçın, federasyon kongresinde kendisine destek veren Turgutlu, Salihli ve Kula’daki üyeleri teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Ayakkabı Fuarı’nda eski başkandan aldıkları bayrağı daha ileriye taşımayı istediklerini belirten Başkan Akçın: “Manisa’mız deri üretiminde öncü. Her yerde deri yok. Manisa bu alanda dikkat çeken bir üretim merkezi. Çoğu büyük firmalara deri ayakkabı üretiyoruz. Manisa’da önemli markalarımız var. Üçel, Topbaş, Bozyaka gibi markalar öncü durumunda. Ve daha birçok markaya sahibiz. Böyle önemli markaları olan bir şehrin fuarının olması gerekirdi. Bu amaçla yola çıkıldı.  Sırf merdane değil zennede de çığır açtık. Çok güzel deri zenne üretimini gerçekleştiriyoruz. Ayakkabı Fuarı (MAYFU) ile bu gücümüzü pekiştirdik. Kalitemizden dolayı müşterilerimiz bizi tercihi ediyor.  Fuarla birlikte ayakkabı üreticilerimiz aracıları ortadan kaldırıp direkt alıcı firmalarla kendileri görüşme fırsatı buluyor. Bu da daha avantajlı ürün satma olanağı sağlıyor” diye konuştu.

17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Ayakkabı Fuarı için yoğun hazırlıkların sürdüğünü hatırlatan Başkan Akçın: “Bu yıl fuarı bir adım daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Fuarla birlikte katılımcı firmaların satış bağlantılarını artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim