Manisa'nın Kula ilçesinde 14 milyon lira yatırımla kurulacak tekstil fabrikası için yer teslim protokolü imzalandı.

Akgün Mahallesi'nde Kula Belediyesine ait 10 bin metrekarelik alanda toplam 14 milyon lira yatırımla kurulacak ve 750 kişiye istihdam sağlayacak tekstil fabrikasının yer teslim protokolü için belediye binasında imza töreni düzenlendi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçenin istihdam yetersizliği nedeniyle göç veren ve nüfusu düşen bir ilçe olduğunu belirterek, bu durumu tersine çevirmek için belediye olarak çalıştıklarını söyledi.

Yeni kurulacak fabrikanın Kula'nın önemli bir istihdam açığını kapatacağını ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

"Belediyelerin bir tek görevi yol, cadde, sokak, sosyal ve kültürel alanlar veya yeşil alanlar değil. Tabi ki belediyelerin görevleri arasında, bu tür yatırımları zeminlerini, altyapılarını hazırlamakta var. Kula maalesef göç veren bir ilçemiz. Her sene yüzlerce insanımız Kula'dan, işsizlik nedeniyle göç ediyor. Kırsalda ve şehir merkezimizde insanlarımız bu güzel şehrimizi terk edip bir daha da geri dönmüyorlar. İstihdama dönük projemizi, Akar Tekstil Gıda ve Turizm Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar beyefendiyle, sürekli istişarelerimiz oldu. Bu görüşmeler neticesinde en az 750 kişiye istihdam imkanı oluşturacak, belediyemiz tarafından 10 bin 507 metrekare kapalı alan yaparak teslim edeceği, ihale aşamamız ve projelerimiz hazır. İnşaat sürecinin de hızlı bir biçimde tamamlanarak, Aralık ayında işçi alımlarına başlayabileceğimiz biçimde, Allah nasip ederse binamız hazır olmuş olacak."

Tercihi Kula ilçesinden yana kullandıkları için firma yetkililerine teşekkür eden Tosun, "İnşallah bu hayırlar getirir, Kula adına güzellikler getirir. Bu konuda ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Akar Tekstil Gıda ve Turizm Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar da 70 milyon avroluk ihracat hacmi ile büyüyen şirketin Mardin'den sonraki üretim üstlerinden birisinin de Kula olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim