Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Eski Garaj Yeni Proje inşaatının başlaması için pazaryerinin oradan kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Ergün, daha önce gündeme gelen Kumludere Caddesi ve Mehmetçik Caddelerinin trafik güvenliği açısından uygun olmadığını belirterek yeni bir adres gösterdi. Başkan Ergün, “Yeni asfaltlama noktasında olduğumuz, Devlet Bahçeli kavşağından 50 metre ilerideki alana pazaryeri kurulabilir. Hafsa Sultan Mahallesi’nin, Fatih Mahallesi’nin, Barbaros Mahallesi’nin sakinleri yıllardan beri yukarıya nasıl geliyorsa, yukarıdaki mahallelerimizin sakinleri de oraya yürüyebilir. Muhteşem bir bulvar açılıyor. Orada en uygun bir şekilde, yanda da araçları koyabileceği şekilde bir pazaryeri düşünülebilir.” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Eski Garaj Yeni Proje’nin neden başlamadığı ile ilgili konu da gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Genel Sekreter Yardımcımız ve Fen İşleri Daire Başkanımız Yılmaz Bey kamuoyuna bilgilendirme amaçlı açıklama yaptı. Şu anda tek sorun pazaryerinin kalkması. Onun dışında bir sorun yok.” dedi.

Konuyla ilgili söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Sosyal Tesisleri’nde yer teslimi yapıldıktan sonra yüklenici firma pazaryerinin kendilerine teslim edilmediğini dilekçe ile bize iletti. Pazaryeri teslim edildikten sonra inşaat çalışmalarına bir bütün halinde başlayacaklarını bildirdiler. Bu dilekçeye istinaden işyeri teslim tarihini ileri bir tarihe aldık. Pazaryerinin belirlenmesi de ilçe belediyelerinin görevleri arasında olduğu için Şehzadeler Belediyesi bizim yapmış olduğumuz Öğretmenevi Kavşağı’nın hemen devamı olan Mehmetçik Caddesi’nde pazaryerinin açılması konusunda talepleri olmuştu. UKOME’de görüşüldü ve trafik güvenliği gerekçesiyle reddedildi. Şehzadeler Belediyesi’ne yeni bir yer tahsis edilmesi konusunda yazıyla başvuruda bulunduk. Yeni bir öneride bulunuldu. Hafta içindeki UKOME genel kurulunda yeni yerin görüşülmesi yapılacak. Bu görüşmenin ardından pazaryeri belli olduğu zaman inşaat çalışması hemen başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de “Pazaryeriyle ilgili Pazar esnafı bana geldiğinde imar planında pazaryeriyle ilgili bir yer olmadığı için bizim tespit edeceğimiz yerlere UKOME’nin uygun görüş vermesi gerekir. Geçici bir yer belirlenecek. Siz büyükşehir belediyesi ile görüşün, onların uygun göreceği yer neresi olur ise bizim tarafımızdan kabuldür. Cengiz Bey bu şehri bilir diye konuştuk. Önce bir yer ilan edildi, ardından oda ziyaretinde yeni bir yer ilan ettiniz. Mutabık kaldıysanız sorun yok. Sizin genel sekreter yardımcılarıyla bizim başkan yardımcıları görüştü. Cevap gelirse işlemleri başlatılır. UKOME çok daha hızlı bir şekilde toplanırsa sorun çözülür. Biz engel olmayız.” dedi.

BARBAROS MAHALLESİNE KURULABİLİR

Bunun üzerine söz alan Başkan Ergün, “Mevcut belirlenen yerler yaşanan trafik keşmekeşliğine sebebiyet verecek yerler. Öğretmenevi’nden istasyona giden yollar kapacaktı. En doğrusu trafiği kilitlemeyecek bir yer. Artı yeni Peker Mahallesi ve Kumludere Caddesi beyan edilmiş. Oradaki havuzlar kırılsın deniyor. İlk etapta kabul edilmedi. Şimdi tekrar kabul ettiler. Peker Mahallesi’nin ara sokaklarında araçların kaldırılması lazım. Pazaryerini kullanacak olan kardeşlerimizin araçları nedeniyle oraların ne hale geleceğini vatandaşlarımızın hayal etmesi lazım. Öğretmenevi kavşağı trafiği rahatlattı. Oraların tekrar kapanmaması lazım. Doğru olanı yapmak lazım. Orada çok büyük bir yatırım var. Bu nedenle projenin bir an önce başlaması gerekiyor.

Yeni asfaltlama noktasında olduğumuz, Devlet Bahçeli kavşağından 50 metre ilerideki alana pazaryeri kurulabilir. Hafsa Sultan Mahallesi’nin, Fatih Mahallesi’nin, Barbaros Mahallesi’nin sakinleri yıllardan beri yukarıya nasıl geliyorsa, yukarıdaki mahallelerimizin sakinleri de oraya yürüyebilir. Muhteşem bir bulvar açılıyor. Orada en uygun bir şekilde, yanda da araçları koyabileceği şekilde bir pazaryeri düşünülebilir.”

Editör: TE Bilişim