Saat 18:30'da Yarhasanlar Camii'nde mevlid okunmasıyla başlayan program saat 20:00'da Kültür Sitesi Lale Salonu'nda devam edecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, düzenlenen gecenin siyasi amaçlı yapılmadığını vurgulayarak bütün Manisalıları davet etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ülkücü hareketin en önemli ismi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in ölümünün 19'uncu yılı olan 4 Nisan'da önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde MHP'nin il ve ilçe teşkilatları ve Ülkü Ocakları'nın da katılımıyla 4 Nisan Pazartesi günü ‘Alparslan Türkeş'i Anlamak' adı altında bir program gerçekleştirilecek.
Program hakkında açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, programa tüm Manisalıları davet etti. Alparslan Türkeş'in Türk dünyası için çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Coşkun, "Alparslan Türkeş artık Türk tarihine, Türk dünyasına mal olmuş bir lider. Herkes tarafından takdirle, övgüyle söz edilen, mümtaz kişiliğe sahip büyük bir şahsiyet. Bizim de siyasi olarak içinde bulunduğumuz hareketin liderliğini, yol göstericiliğini yapmış, hayatı mücadelelerle dolu bir büyüğümüz." şeklinde konuştu.

"BU PROGRAMDA SİYASET YOK"
İçinde bulunduğumuz 2016 yılının, Türkeş'in ölümünün 19'uncu yılına denk geldiğini hatırlatan Coşkun, "Bizden sonraki nesillere Alparslan Türkeş'i anlatmak, görüş ve düşüncelerini aktarmak bizim vazifemizdir. Hem kendi dönemine, hem de kendisinden sonra gelen nesle bıraktı. Biz onun adına ne yapsak az kalır. Bu düşünceyle ‘Alparslan Türkeş'i anlamak' adı altında bir gece organize ettik. Bu gece asla siyasi yön ele alınmayacak. Tamamen onun vatanperverliği, insancıllığı, gençliğe verdiği önem, vatan sevgisi, cesareti ve mücadeleci ruhu anlatılacak." diye konuştu.

PROGRAMIN İÇERİĞİ OLDUKÇA ZENGİN
Gerçekleştirilecek programın detayı hakkında bilgi veren Coşkun, "Program 4 Nisan günü saat 18:80'da Yarhasanlar Camii'nde mevlid okutulmasıyla başlanacak. Saat 18:30 ile 19:30 arası camide mevlid okutulacak. Bunun yanı sıra lokma dağıtılacak. Dualarla mevlid tamamlanacak ve Kültür Sitesi'ndeki programa geçilecek. Oradaki program da saat 20:00 gibi başlayacak. Önce kendisinin kısa özgeçmişini içeren sunum yapılacak. Sunumdan sonra onun sevdiği şarkı ve türkülerden takdim edilecek." dedi.

İKİ ÖNEMLİ KONUŞMACI TÜRKEŞ'İ ANLATACAK
Anma programında iki konuşmacının yer alacağını sözlerine ekleyen Coşkun, son olarak şunları söyledi: "Gecenin asıl önemli olayı ise konuşmacılar olacak. 2 konuşmacı gelerek Alparslan Türkeş hakkında sunum yapacak. Konuşmacılardan biri, Türk dünyasının önde gelen isimlerinden Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Kurucusu Prof. Dr. Fikret Türkmen, Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Şenol Bal hanımefendi Türkeş'in hayatı ve fikirleriyle ilgili bilgiler paylaşacak. Bu iki isim, Türk dünyası üzerinde önemli çalışmaları bulunan ve Türkeş'i de yakinen tanıyan insanlarımız. Oldukça faydalı düzeyli bir program olacağını ümit ediyoruz. Böylelikle Türk dünyasının bilge liderini anmış olacağız. Bu tür önemli kişilerin, genç beyinlerde ve hafızalarda yer etmeleri çok önemli. Bu amaçla böyle bir program tertip edildi. Herhangi bir siyasi amacı olmayan bu programa ben bütün Manisalıları davet ediyorum."



Özel Haber: Burhan AKDEMİR
Editör: TE Bilişim