Eşeklerin sembolik düğün öncesi süslenmesinin ardından, sembolik nikâh memuru, şahitler ve köy halkının huzurunda düğün töreni gerçekleştirildi. Düğün sonrasında eşeklere altın, nal, boncuk gibi takılar takıldı. Köy Muhtarı Halime Kaya, altını beşe bir yerde eşeklere taktı. Köy halkı, marul, salatalık, havuç ve ot gibi yiyeceklerle ikramlarda bulundu. Yeni evlenen eşek çiftler, balayı için traktöre bindirildi. Gelin almasında traktörün önünü kesen vatandaşa zarf içinde para verildi.

Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya, “Bugün sembolik olarak bu hayvanlarımızın düğününü yapıyoruz. Bu hayvanlarımızın nesli tükenmesin. 2030 yılında tekrar eşeklerimizi hayatımızda görmek istiyorsak yaşatalım. Onları sevelim” ifadelerini kullandı. 

Tokat'ta ihbara gidilen evde korkutucu patlama! Çok sayıda yaralı var! Tokat'ta ihbara gidilen evde korkutucu patlama! Çok sayıda yaralı var!

Süleyman Uslu ise “Günümüzde eşek sayısı azaldı. Eşeğin nesli tükenmemesi lazım. Yeni çocuklarımızın eşeğe değişik bir gözle bakıyor. Eşeği hiç görmeyen çocuklarımız var” dedi. 

Ortaköy Sakini Emin Kahraman ise “Çocukluğumuzda eşeklerle yük çekerdik. Eşeklere vefa borcumuz var. Düğün yaptık. Eşekleri evlendirdik” dedi. 

Kaynak: İHA