Güneş ışınlarının etkisiyle kuruyan, yıpranan ve lekelenen cildi toparlamak için kış aylarına özel bir bakımla girmek gerekiyor. Soğuk hava koşullarına karşı cildi yenilemek için ilk adım peeling işlemlerinden geçiyor. Sağlıklı bir görünüme sahip olmak için cildin ölü hücrelerden temizlenmesi, ciltte oluşan lekelerle savaşmak için glikolik asit, c vitamini, hidrokinon, retinoik asit içeren ürünlerin doktor kontrolü eşliğinde kullanılması önemli.

Peelingler cildi temizleyip ölü ciltten arındırmakla kalmayıp aynı zamanda cildinizin kendisini yenilemesini tetiklerken, kan akışının hızlandırarak cilt bariyerinin kuvvetlenmesi için destek oluyor.

Kış aylarında cildinizin nem seviyesini korumak için nemlendirici ürünler kullanın. Yağ bazlı nemlendiriciler cildinizi korurken, su bazlı olanlar da hafif nemlendirme sağlar.Güneşin zararlı UV ışınları kış aylarında da etkili olabilir. Dolayısıyla güneş koruyucu ürünlerin kullanımı, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için önemli.

Sağlıklı bir cilt için sıcak su ile temastan kaçının. Sıcak su cildi kurutabilir. Bu nedenle, duş alırken veya yüzünüzü yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanmaya özen gösterin.

Ailece İzlenecek Filmler: En İyi 12 Aile Filmi! Ailece İzlenecek Filmler: En İyi 12 Aile Filmi!

Daha kuru bir cilt tipine sahipseniz, cildinizi daha fazla kurutmayacak, hafif temizlik ürünleri tercih edin.

Yazın yıpranan cildi, kış soğuğundan korumak ve oluşacak tahrişe karşı cilde doğru bakımı uygulamak oldukça önemli. Kış mevsimi cildi kuruturken, pul pul dökülmesine de sebep olur. Soğuk havalarda yüzünüzü gergin ve kuru hissediyorsanız cilt temizleme ve nemlendirme rutininizin değişmesi gerekir. Sabun ve alkol içeren temizleyicilerin yerine köpük formunda hafif yapılı ürünleri tercih etmek iyi olur.

Cildinizi nemlendirmek ve beslemek için düzenli olarak nemlendirici yüz maskeleri uygulayın.

Kapalı mekanlarda kullanılan hava nemlendiricileri, cildinizin nem seviyesini korumanıza yardımcı olabilir.

Vücudunuzun ve cildinizin nem seviyesini korumak için yeterli miktarda su içmeyi ihmal etmeyin.

Cildinizin sağlıklı kalması için beslenmenize dikkat edin. Cildinizi besleyecek, antioksidanlarla zenginleştirilmiş gıdalar tüketmeye özen gösterin.

Düzenli egzersiz yapmak, cildinizin kan dolaşımını artırabilir ve cildinizi daha sağlıklı kılabilir.

Editör: Diyar Aslan