Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İzmir ilçe belediye başkan adayları belli oldu. CHP İzmir Aliağa Belediye Başkanı adayı Çağatay Güç olarak gösterildi. Peki, CHP İzmir Aliağa Belediye Başkanı adayı Çağatay Güç kimdir? Çağatay Güç kaç yaşında, nereli? Çağatay Güç evli mi? Cevaplar haberimizde…

Çağatay Güç Kimdir?

Çağatay Güç, 9 Ağustos 1986 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden Aliağa'ya taşındı. İlkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimini Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nde aldı. Üniversite hayatına Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde devam etti ve başarıyla mezun oldu.

Çağatay Güç'ün Siyasi Kariyeri

Siyasi kariyerine 2009 yerel seçimlerinde, CHP'nin İskenderun belediye başkanlığına aday gösterdiği dönemde başlayan Çağatay Güç, o dönemde CHP adayı Yusuf Hamit Civelek için etkin bir rol üstlendi. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Aliağa'ya geri dönerek, CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları'nda görev aldı ve 2 yıl süreyle başkanlık yaptı. Memuriyet görevinden ayrıldıktan sonra, 2010 anayasa referandumu ve 2011 genel seçimleri için aktif olarak çalışmalarda bulundu ve CHP üyeliğine geri döndü.

Çağatay Güç Evli Mi?

Çağatay Güç, evli ve kız çocuk babasıdır. Evli ve kız çocuğu babası olan Çağatay Güç, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir- Aliağa Belediye Başkanlığı için CHP'nin adayı oldu.

Kaynak: Özkan Çelik