KAFA TV'de yayınlanan bir YouTube programında, paranın icadı ve kullanımıyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Celal Şengör, ailesine dair bir sürpriz detayı paylaştı. Şengör, dayısı Semih Sipahioğlu'nun Türkiye'deki iki önemli markanın kurucusu olduğunu söyledi.

Celal Şengör'ün Dayısı Tamek ve Fruko'nun Kurucusu

1950'li yıllarda 'Kadınlar ileride çalışacak' düşüncesiyle konserve üretim merkezi kurma fikrini hayata geçiren Sipahioğlu'nun, Tamek markasını kurarak bu alandaki yolculuğuna başladığını belirten Şengör, daha sonra dayısının meyve suyu ve gazoz üretme fikrini gerçekleştirerek Fruko markasını yarattığını açıkladı. Sunucunun, "Kuran dayınız mı?" sorusuna Şengör'ün "Tabi, ileride holding oluyor" şeklinde cevap vermesi dikkat çekti. Ardından, 1959 yılında Türkiye'de yaygın satılan gazoz markası olan Fruko'nun ortaya çıktığını ifade etti.

Fruko İsmi Nereden Çıktı?

1 ay sonra düğünü olacaktı… Eski nişanlısı tarafından öldürüldü! 1 ay sonra düğünü olacaktı… Eski nişanlısı tarafından öldürüldü!

Sunucunun, "Hocam sizde ne dayı varmış! İsmi nasıl aklına gelmiş?" sorusuna ise Şengör, "Fruit Company- Fruko" yanıtını verdi. Celal Şengör'ün paylaştığı bu ailevi detaylar, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı ve programda şaşırtıcı bir sürpriz oldu.

Kaynak: Haber Merkezi