Yunusemre’den gecikmiş vergi borçlarıyla ilgili açıklama Yunusemre’den gecikmiş vergi borçlarıyla ilgili açıklama

TBMM Eski Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Eski Üyesi Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’i tebrik etti. Manisa siyasetinin ve AK Parti’nin önemli isimlerinden biri olan Bülent Arınç’ın tebrik mesajında Ekrem İmamoğlu’na da yer ayırması gözlerden kaçmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel seçimlerin kaybedilmesinin ardından başlayan değişim rüzgarlarının fitilini yakan isimlerden biri olan Özgür Özel, genel başkanlığa aday olmuş ve geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 38. Olağan CHP Kurultayı’nda 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçerek partinin yeni lideri olmuştu. Partideki değişim hareketinin içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bulunurken ikilinin birlikte hareket ettiği öne sürülüyordu.

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç da hemşehrisi Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından bir tebrik mesajı yayınladı. Sık sık yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Arınç’ın tebrik mesajında kurduğu cümleler dikkat çekti. Özgür Özel’i, ‘Manisa’nın kıymetli bir evladı’ olarak nitelendiren Arınç, “CHP Genel Başkanlığına seçilen Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor; eşi ve ailesi ile birlikte sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Sayın Özel, kıymetli bir hemşehrimiz ve başarılı bir siyasetçidir.” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU’NU İŞARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bıraktığı yönetim biçimini katı bulduğunu belirten Arınç, Özgür Özel ve ‘Ekrem İmamoğlu’nun CHP’yi tüm değerlere saygılı bir partiye dönüştürmesini temenni etti.

Tebrik mesajında Ekrem İmamoğlu’na da yer veren Arınç’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Selefi Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi katı ideolojik bir partiden özgürlükçü bir partiye dönüştürme mücadelesi CHP’ye seçim kazandırmamış olsa bile bu sürecin onlar için bir kazanım olduğuna inanıyorum. Sayın Özel’den beklentim bu kazanımı reddetmeden Sayın İmamoğlu ve çalışma arkadaşları ile birlikte CHP’yi muhafazakar değerlere saygılı, toplumun tüm kesimlerine açık, gerçek bir sosyal demokrat partiye dönüştürmesidir.” Özkan ÇELİK

Editör: Onur Yılmaz