Barış Çakıcı Alaattin Çakıcı'nın neyi oluyor? Cihan Çakıcı ile kardeş mi? Tüm bu sorular internet ortamında sıkça aranan konuların başında geliyor. Konuya ilişkin bütün detaylara haberimizde erişebilirsiniz.

Manisalılara ‘kene’ uyarısı yapıldı! Sakın yapmayın… Manisalılara ‘kene’ uyarısı yapıldı! Sakın yapmayın…

Barış Çakıcı Kimdir? Alaattin Çakıcı’nın Neyi Oluyor?

Barış Çakıcı kimdir? Bu sorunun cevabına bakalım… Barış Çakıcı, Alaattin Çakıcı’nın yeğenidir. Ancak, kendisi hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor. İddialara göre amcası Alaattin Çakıcı gibi organize suç dünyasında yer almaktadır.  

Alaattin Çakıcı’nın Trabzon’un Fındıklı köyünde doğması nedeniyle Barış Çakıcı’nın da Trabzonlu olabileceği düşünülürken, kesin bilgi yoktur.

Barış Çakıcı Cihan Çakıcı İle Kardeş Mi?

Barış Çakıcı’nın Cihan Çakıcı ile kardeş olup olmadığına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Alaattin Çakıcı Kimdir?

Alaattin Çakıcı, 20 Ocak 1953 tarihinde Trabzon’un Fındıklı köyünde dünyaya geldi. Babası Ali Çakıcı, ailece İstanbul'a göç etti ve Kağıthane ilçesinde Gültepe semtine yerleşerek bir kahvehane işletmeye başladı.

Gençlik döneminde, 1980 öncesi MHP Ülkü Ocaklarına katılan Alaattin Çakıcı, bir süre cezaevinde kaldı. 1979 yılında vurulsa da olaydan yaralı olarak kurtuldu. Baba Ali Çakıcı, 1980 Askeri Darbesi ile birlikte tutuklandı.

MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında yargılandı ancak somut delil yetersizliği nedeniyle 1982 yılında serbest bırakıldı. 1987 yılında yurt dışına çıktı, ancak kısa bir süre sonra Türkiye'ye döndü.

Çakıcı, ASALA ile mücadele teklifini kabul ederek kontr-terör operasyonlarına katıldı. Özel askeri eğitim aldı ve tim komutanı olarak görevlendirildi. 1990 yılında yaralama nedeniyle bir süre tutuklu kaldı. Şubat 1995'te Dev-Sol lideri Dursun Karataş'ı öldüreceğini açıkladı.

1972 yılında Gönül Kurtuluş ile evlenen Alaattin Çakıcı, bu evlilikten Ali, Aytül ve Betül isimlerinde üç çocuk sahibi oldu. Daha sonra eşinden boşandı ve 1991 yılında ünlü kabadayılardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç ile evlendi, ancak 1994 yılında boşandı.

1995 yılında eski eşi Uğur Kılıç'ın ölümüyle ilgili azmettirici olduğu gerekçesiyle 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yurtdışında bulunduğu sürede birçok ülkeyi ziyaret etti.

1998 yılında Türk ve Avusturya polisinin düzenlediği operasyonla Fransa'da yakalandı. Türkiye'ye iade edildi ve 1999 yılında Kartal cezaevine konuldu. 2002 yılında serbest bırakıldı.

2004 yılında Karagümrük Baskını davasından dolayı 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak 2004 yılında Avusturya'da yakalandı. Viyana Eyalet Mahkemesi Çakıcı'nın Türkiye'ye iadesine karar verdi ve 2004 yılında Türkiye'ye getirildi.

2016 yılında Bolu F Tipi Cezaevine nakledilen Alaattin Çakıcı, 2017 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevine transfer edildi. 2017 yılında Bolu'da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alaattin Çakıcı Cezaevinde Mi?

Alaattin Çakıcı, 15 Nisan 2020 Tarihli ve 31100 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ilgili yasa değişikliği kapsamında hükümlü bulunduğu Sincan L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi