Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılındaki ilk toplantısı hakkında bilgiler hızla yayılmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta gerçekleşecek ilk toplantısını duyurdu. Yeni asgari ücretin belirleneceği bu toplantının ardından, milyonlarca çalışanın ve kamuoyunun merak ettiği sorular yanıt bulacak.

Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman?

Bugün gerçekleşmesi beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. Ancak Türk-İş'in beklentisi, asgari ücrete yeni yılda yüzde 45-50 civarında bir zam talebi olarak ortaya çıktı. Bu talep doğrultusunda, asgari ücretin 2024 yılında 17 bin TL olması en çok konuşulan rakamlar arasında yer aldı. Kamuoyu, tek bir zam beklentisi ile 2024 yılında asgari ücretin belirlenmesini beklemekte.

Asgari Ücret Komisyonu Kaç Kişiden Oluşuyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşmaktadır. Bu komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları için aralık ayında 4 kez toplanmaktadır. Yapılan toplantılarda, belirlenen ücretin işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla oy çokluğuyla kararlaştırıldığı bilinmektedir.

İhtiyaç sahiplerine Yunusemre el uzatıyor İhtiyaç sahiplerine Yunusemre el uzatıyor

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin, önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda belirleneceği ve belirlenen rakamın milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyeceği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi