2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için ilk taksit ödemeleri için son tarih yaklaşıyor. Mükellefler, 31 Ocak'tan önce ödemelerini gerçekleştirmeleri halinde gecikme faizi ödemek durumunda kalmayacaklar.

MTV, her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez ödeniyor. Ocak ayındaki ilk taksit ödemeleri için son gün 31 Ocak'tır. Vergi mükellefleri, ödemelerini Vergi Dairesi'nin internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekleri gibi GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve şubeleri aracılığıyla da yapabilirler.

Ödemelerin online platformlardan yapılacak olması, mükelleflerin vergi dairelerine gitmeden kolayca işlemlerini tamamlamalarına olanak tanıyor. Ancak ödemelerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

MTV ödemeleri için internet üzerinden işlem yapacak olan mükellefler, tarayıcılarında "www.gib.gov.tr" veya ilgili bankanın resmi internet adresini kullanmalıdırlar. Bu sayede sahte web sitelerine yönlendirilme riski en aza indirilmiş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi