Şu sıralar 15 günlük (sömestr) ara tatilde olan öğrenciler, okulların ne zaman açılacağını ve sömestr tatilinin uzayıp uzamayacağını araştırıyor. 19 Ocak Cuma günü karnelerini alan öğrenciler, şu anda sömestr tatilinin tadını çıkarıyorlar. Ancak gündemde 15 tatilin uzatılacağına dair iddialar dolaşıyor… Peki, ara tatil uzayacak mı, okullar ne zaman açılacak?

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Gelen bilgilere göre, normal MEB takvimine göre okulların ikinci dönemi 5 Şubat'ta başlayacak. Bu durumda öğrenciler, iki haftalık tatilin ardından derslere kaldıkları yerden devam edecekler. Öte yandan, grip vakalarının artış göstermesi ve JN1 varyantının konuşulmaya başlanmasıyla birlikte, bazı mecralarda 15 tatilin uzatılacağı iddiaları dolaşıyor. Ancak, ortaya atılan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor. Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem 5 Şubat 2024 tarihinde başlayacak ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ara Tatil ile ilgili Resmi Açıklama Yapıldı Mı?

Öğrenciler, bu takvim çerçevesinde planlarını yapabilirler, ancak herhangi bir resmi değişiklik durumunda yetkililer tarafından duyurulara dikkat etmeleri önemlidir.

Ara Tatil Tarihleri

22 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatili, 2 Şubat 2024 Cuma günü sona erecek. Ardından, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma gününe kadar devam edecek. Öğrenciler için ikinci ara tatil dönemi 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu süre zarfında öğrenciler, enerjilerini toplamak ve dinlenmek için fırsat bulacaklar. Planları daha uzun vadeli düşünenler için, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024'te başlayacak. Bu tarih, yeni döneme hazırlıklı bir şekilde adım atmak isteyenleri bekliyor olacak.

 

Kaynak: Özkan Çelik