Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer, 79 yaşında hayatını kaybetti. Bayern Münih'in ve Almanya Milli Takımı'nın unutulmaz kaptanı ve oyuncusu olan Beckenbauer, futbol kariyerindeki büyük başarılarının yanı sıra Bayern Münih'in bir dönem başkanlığını yapmış ve şu anda onursal başkan olarak anılmıştı.

78 yaşında hayata gözlerini yuman Beckenbauer, futbol dünyasında iz bırakan isimlerden biri olarak kabul ediliyordu. Kariyeri boyunca 2 kez Ballon D'Or ödülünü kazanan, 1 Dünya Kupası, 1 Avrupa Şampiyonluğu ve 3 Şampiyon Kulüpler Kupası zaferi yaşayan Beckenbauer, futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

Bayern Münih'e ve Alman futboluna olan katkıları nedeniyle büyük saygı gören Beckenbauer, bir dönem Bayern Münih'in başkanlığını üstlenmiş ve kulübün başarı grafiğini yükseltmişti. Onursal başkan olarak ise futbol dünyasındaki etkisi ve mirası devam ediyordu.

Şener Şen'in efsane repliği!  Taçsız Kral Pele, Beckenbauer, Fenerbahçeli Cemil... Şener Şen'in efsane repliği! Taçsız Kral Pele, Beckenbauer, Fenerbahçeli Cemil...

Manisa FK hazırlıklara devam ediyor Manisa FK hazırlıklara devam ediyor

Şener Şen'in Unutulmaz Repliği

Hayatını kaybeden Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer Türk filmlerine de konu olmuştu. İşte Şener Şen'in canlandırdığı Ziya karakterinin 'Beckenbauer' repliği...

"En iyi jilet budur: dünyanın bütün kralları bununla traş oluyor. İngiltere kralı, rahmetli başkan Kennedy, taçsız kral Pele, Beckenbauer, kaleci Mayer, Nadia Comăneci, Brigitte Bardot, Fenerbahçeli Cemil hepsi şöhretlerini bu bıçağa borçludur."


 

Kaynak: Haber Merkezi