Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Kovancıoğlu, MASKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü, Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Fırat Özcan, Akgedik Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Baykarlar eşliğinde Akgedik mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyarette Akgedik Toplu Konut Alanı Uygulama İmar Planı kapsamında mahallede yapılan kamulaştırma süreçleri ve altyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Muhtar ve mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün mahallede altyapı çalışmaları yapacağı ve evlerini bir an önce boşaltılması şeklinde kendilerine bilgiler verildiğini ifade ettiler. Konunun Büyükşehir ve MASKİ ile ilgili olmadığını söyleyen Genel Müdür Burak Aslay ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe, yanlış anlaşılan konuyu açıklığa kavuşturdu.

“Konuyla ilgili bir bağlantımız yoktur”

Manisa’da toplanan kitaplar deprem bölgesine gönderilecek Manisa’da toplanan kitaplar deprem bölgesine gönderilecek

Manisa Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğu imar planı sınırlarını harita üzerinden vatandaşlara göstererek açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Gökçe, “Akgedik mahallemizin bulunduğu kentsel dönüşüm imar planı, ilgili Bakanlık tarafından 2017 yılında onaylanarak TOKİ aracılığıyla projelendirilmiştir. Bu kapsamda sizlere gönderilen tebligatlar ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün bir ilgisi bulunmamaktadır. Burada yapılacak olan çalışmaların tamamı TOKİ’nin yaptığı planlamaların çerçevesinde olacaktır. Ortada bir yanlış anlaşılma olmuş. Bizler de konuyla ilgili bir bağlantımız olmadığını ifade etmek isteriz” dedi.

“TOKİ’nin Akgedik’te yürüttüğü altyapı çalışmalarıyla idaremizin ilgisi yoktur”

Akgedik Mahallesinde uygulanacak olan Kentsel dönüşüm kapsamındaki altyapı çalışmalarının MASKİ tarafından yapılmadığını anlatan Genel Müdür Aslay, mahalle sakinlerine verilen bilginin doğru olmadığını ifade etti. Aslay, “TOKİ, kentsel dönüşüm alanlarına binaları inşa ederken içme suyu, kanalizasyon altyapılarını da yaparak vatandaşlara teslim ediyor. İçme suyu, kanalizasyon çalışmalarının hepsini bitirdikten sonra MASKİ Genel Müdürlüğümüze işletmesi için devrini yapıyor. Bu doğrultuda TOKİ tarafından yapılacak çalışmalar öncesi MASKİ Genel Müdürlüğümüze altyapı çalışmalarının yapılmasıyla ilgili resmi bir yazı gelmemiştir. Akgedik’te vatandaşlarımıza yapılan tebligatlarda verilen sürelerin MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yapacağı iddia edilen bir altyapı ile herhangi bir ilgisi yoktur” diye konuştu.