Starbucks’tan dev zam! Starbucks’tan dev zam!

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya G.’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İ. ile dini nikahla zorla evlendirdiği ve cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yusuf Ziya G. ve anne Fatıma G.'in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 aya kadar, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İ.'nin ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.

30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verdi. Yusuf Ziya G. ve Kadir İ.’nin tutuklu, anne Fatıma G.’in tutuksuz yargılandığı davanın 17 Temmuz’da görülen duruşmasında baba Yusuf Ziya G.’in avukatı istifa etti. 9 Ekim’de görülen duruşmada ise Yusuf Ziya G.’in yeni avukatı savunma yapmak için süre talep etmişti.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Yusuf Ziya G. ve tutuklu sanık Kadir İ. hazır edildi. Taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan tutuklu sanık baba Yusuf Ziya G. hakkında 20 yıl, anne Fatıma G. hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezasına hükmetti. İmam nikahlı evlendirildiği tutuklu sanık Kadir İ. hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 30 yıl hapis cezasına hükmedildi. Öte yandan, kararın ardından anne Fatıma G.’e yakalama kararı verilirken sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedildi. İHA 

Editör: Onur Yılmaz