Ligin 3. haftasında yazacaktım, hatta yazımın bir yerinde  "Maçın en çok koşan, var güçleriyle mücadele eden oyuncuları Nizamettin ve Sertaç ile topla en çok buluşan sürekli kendisine geri pas atılan kaleci Birkan!!! " diye ama, vazgeçtim yazmadım, bekledim. Hatta birçok kez soranlar da oldu, "Manisa Futbol Kulübü'yle ilgili yazı yazmadın" diye. İyi yazsam "Enayi derecesinde iyi niyetli" derler, kötü yazsam "Menfaati kalmadı" derler nasılsa her şekilde art niyetli olurum. Manisalılar bir tuhaf, bir şey yapıyorsan illa ki bir çıkar olması veya menfaatine ters düşmesi lazım. Şu da bir gerçek tabii ki, gönülden desteklediğim zamanlar çok rahatlıkla iyi ya da kötü her şeyi yazabiliyordum. Ne zaman kulüpte resmi görevim oldu, ne zaman bu görev son buldu, biraz geriye çektim kendimi, bu doğru. Bu biraz, benimle, etik olmakla, insanlıkla alakalı bir şey.

Eğer 3.haftada yazsaydım yazımda genel olarak şunlardan bahsedecektim; "Alınan galibiyetler yanıltmasın. Kalecisiyle bu kadar geriye dönük oynayan bir takımın zorlu fikstürde bu sonuçları alması güç. Zayıf defansıyla çok gol yeriz, bu kadar beceriksizlikle zor gol atarız. Nizamettin bu takımda olmazsa, Sertaç biraz oyundan düşerse durum vahim. Yabancılara hele hiç güvenmeyin" diyecektim.

Ama öyle gelişmeler yaşandı ki, bugün bir yazı yazmaya karar verdim. Öncelikle transferlere şu kadar harcanmış, bu paralarla şöyle yol izlenirmiş vs hiç bunlara girmeyeceğim, Manisa Futbol Kulübü profesyonel bir kulüp, özel bir şirket sonuçta, aldığının verdiğinin hesabı sorulmaz. Futbol kulüplerinde başarı varken her şey güzel giderken, kötü giden bir şeyler varsa da görülmez, müdahale edilmez. Başarısızlık durumunda ise sorumlu aranır, kulüple ilişiğine son verilir, ortadaki kriz durumuna son vermek için türlü hamleler yapılır. Aynen önceki sezon 1.Lig kapısından dönülen play-off finali sonrası, aynen önceki gün alınan 3-0'lık Adanaspor maçı mağlubiyeti sonrası olduğu gibi. Bu da olabilir, dedim ya sonuçta özel bir şirket.

Başarıyla veya başarısızlıkla orantılı hareketler sonuçta.

1.Lig'e oynadığımız sezon her şey güllük gülistanlık mıydı? Tabii ki de yolunda gitmeyen durumlar oldu ama şampiyonluğa oynandığı ve hep zirvede olunduğu için zamana bırakıldı. Çünkü, ortada büyük bir başarı tablosu vardı. Ne zamanki şampiyon olundu, 1.Lig'e yükseldik işte o zaman sezon içinde yaşanan olumsuzluklar masaya yatırıldı. Şimdi sıralayacağım keşkeler zinciri o zamandan başladı;

-Keşke, 1.Lig'e Serkan Hoca'yla başlanmasıydı.

-Keşke, kadromuzdaki bazı kilit isimler 1.Lig topçusu değil diye veya Serkan Özbalta'nın kaprisi yüzünden gönderilmeseydi.

-Keşke 1.Lig'de oynatmaya hakkımız var deyip, bu kadar işe yaramaz yabancı topçu alınmasaydı.

-Keşke, elindeki iyi oyuncuları tutup, kadroyu fazla bozmadan kilit noktalara bilinen, izlenen oyuncular transfer edilseydi.

-Keşke, oluşturulan yönetimde futbolu bilen, Manisa'yı Manisalı'yı tanıyan, nabza göre şerbet verecek, Manisalı'nın da tanıdığı, Başkanların yanında poz verme derdinde olmayan, her kesimden insanı kucaklayacak isimler olsaydı. (Olanlara sözüm yok)

-Keşke, Naci Şensoy değil de takımı kendine getirecek bir teknik direktör göreve getirilseydi.

-Keşke, her şey düzgün gitseydi gerçekten Kulübün başarısı için canı gönülden emek veren isimler görevlerine devam etseydi.

-Keşke lige başlarken Başkanların hedeflediği tablo neyse, bugün o ortaya çıksaydı.

Daha detaya girip keşke'lerle başlayan birçok şey sıralayabilirim. Ama zaman, 'zararın neresinden dönersen kar'dır zamanı. Şu anda yaşanan krizi doğru yöneterek akıllıca hamleler yapıldığı takdirde telafi edilecek çok şey var. İyi bir teknik adamın gelmesi ve takımı toparlaması halinde düzlüğe çıkmak mümkün. Önce sahada ayaklanıp var gücümüzle mücadele, sonrasında ise Manisa Futbol Kulübü'nü şehirle bütünleştirmek. Şehrin takımı şehrine dönmeli, bundan sonra evindeki maçlarını Mümin Özkasap Stadyumu'nda oynamalı.

Manisa Futbol Kulübü'yle yeni bir başlangıç için, atılması gereken o ilk adımların atılması zamanı şimdi değilse ne zaman?  Bakalım, sihirli değnek kimin elinde olacak, izleyip göreceğiz.