2022 yılının 24'üncü ve son kabine toplantısı bugün yapılacak.

Son kabine toplantısında masada yoğun bir gündem olacak.

EYT ÖN PLANDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışma hakkında sunum yapacak.

Toplantıda, kısa süre içinde Meclis'e sunulması planlanan düzenlemenin detaylarına ilişkin ayrıntılı değerlendirme yapılacak.

KARADENİZ GAZI

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın milli sisteme bağlanması yönünde yürütülen çalışmalarda gelinen aşama da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gündeminde olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili gelişmeleri kabinede anlatacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDE PAYLAŞACAK

AA'nın haberine göre Erzurum'da dün yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine sonrası millete sesleniş konuşmasında alınan kararları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

EKONOMİ, DIŞ POLİTİKA, TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda ayrıca 2022 yılına ilişkin genel değerlendirmenin yanı sıra yeni yılda başta ekonomi, dış politika ve terörle mücadele olmak üzere birçok alanda yapılacak çalışmalar ve Meclis'te bunlara ilişkin atılacak adımların ele alınması bekleniyor.

 

Editör: Onur Yılmaz