İstanbul’da Double Tree By Hilton Topkapı Hotel’de düzenlenen Özge Ulusoy ve Tayyar Işıksaçan’ın sunduğu ödül törenine iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

 ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI ÖDÜL İÇİN YARIŞTI

Aktif olarak birçok sosyal sorumluluk projesine katılan, 2020 yılında yatılı olarak gelen çiftçilerin çocukları daha iyi vakit geçirebilmesi için düzenlediği etkinlikler ve yaz, kış demeden çiftçinin ve üreticinin yanında olan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, ‘Ulusal Girişimcilik ve Proje Ödülleri’ töreninde ‘Yılın En Başarılı Ziraat Odası Başkanı’ ödülünü almaya hak kazandı. 

“BU ÖDÜL TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE GELSİN”

Ödül öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Yalvaç, “Türkiye'de üretkenlikte, çalışkanlıkta ve projelerle birlikte çiftçinin en çok yanında olan Ziraat Odası Başkanı seçildik. Öncelikle Aslan Medya Grubu'na bu organizasyonu düzenlediği için teşekkürlerimi iletiyorum. 4 Şubat 2019 tarihinden beri; devamlı çalıştık, hiç yolumuzdan dönmedik. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' söylemiyle gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu ödülü alırken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın da izlediği yolu takip ettik. Başta ailem olmak üzere, Salihli Ziraat Odası personeline, meclisimize ve her daim yanımızda olan Başkan Bayraktar'a teşekkür ederim. Bu ödül tüm çiftçilerimize gelsin.” dedi.

“ÜRETİCİ VE ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”   

Ödül töreni öncesi kırmızı halıda sorulan soruları cevaplayan Başkan Yalvaç, “Üretici ve çiftçinin yanındayız. Sıcak, soğuk demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ödüle layık görülmek hem çok güzel hem de çok gurur verici. Ben makamda oturmayan, üreten bir başkanım. Bunun karşılığını da aldık. Bu tür organizasyonlar ve ödüller bizi daha iyi çalışmaya motive ediyor. İleride daha güzel işler yapmak için hevesimiz artırıyor.” ifadesinde bulundu.

YALVAÇ, BAŞKAN BAYRAKTAR’I UNUTMADI

 Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç sahnede açıklamalarda bulundu. Başkan Yalvaç, “Bu güzel organizasyonu hazırlayan iki pırıl pırıl arkadaşa da teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu ödülü 'Köylü milletin efendisidir' ve 'Üretmezsek tükeniriz' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gittiğimiz için aldık. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın, 'Çiftçiye hizmet ibadettir' sözü bizi bu ödüle götüren yolu çizmiştir. Koronavirüs pandemisi, bize iki mesleğin önemini tekrardan gösterdi. Canımızı emanet ettiğimiz sağlık emekçileri ve eve kapanmadan, üreten, çalışan ve Türk milletini aç bırakmayan çiftçiler bu dönemde önemli rol oynamıştır. Bu ödül, toprağa alın terini akıtan, elleri öpülesi tüm çiftçilerimize ve sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'a gelsin.” açıklamasında bulundu. 

“ÖDÜLÜN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

Ödül sonrası ETV mikrofonuna açıklamalarda bulunan Başkan Yalvaç, “Aldığımız ödülün haklı gururunu yaşıyoruz. Bu ödül bize birçok şey kattı. Kazandığımız ödül, bizim bundan sonra daha çok sahada olmamız gerektiğini ortaya çıkardı. En kısa sürede, mahalle delegeleri ve muhtarlarla bir araya gelerek çiftçi ve üreticinin sorunlarını çözmek için bir yol haritası çıkaracağız. Çiftçimizin her zaman yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışmanın, başarmanın ve üretmenin ne demek olduğunu öğrendik.” dedi.

Editör: Zerrin Ağar