Fenerbahçe hiç ama hiç kimsenin beklemediği bir anda Kadıköy’de Göztepe karşısında 5. mağlubiyetini alarak harakiri yaptı. Fenerbahçe’ye Mesut’ta çare olmadı. Teknik Direktör Erol Bulut 22 yeni transferli Fenerbahçe’nin oyunu ve aldığı sonuçlar için hala hikayeler anlatıyor. Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Selçuk Şahin ve Teknik Direktör Erol Bulut’un beraber değerlendirmelerinin sonu sahaya sürülen Fenerbahçe camiayı mesut etmiyor. Nerede çokluk orada …luk. Beşiktaş’ta Sergen, Galatasaray’da Fatih, Trabzon’da Abdullah hoca takımlarını kendi başlarına yönetiyor. Fenerbahçe’de karışan çok olduğu için futbolcu bolluğu da cabası. Fenerbahçe yastan ancak Trabzon’u yenerse çıkar.

KADIKÖY’DE GÖZTEPE’DEN MÜTHİŞ ZAFER

Pazar günü Gökoğlu Kuruyemiş Şekerleme Erdoğan Esentaş’ın Koket Çicek’in yanındaki bir samanlar benim sosyete dürümcüsü Mehmet’in işlettiği marketten aldığım gazetelerimi okuyorum. Spor sayfasındaki Galatasaray’ın Alanya galibiyetini ballandıra ballandıra anlatan yazıları keyifle okuyorum. Oğlum Gökhan ve torun Ertuğrul aradı. Torun “Nasıl yendik dede” diyordu. Babası oğlunu iyi bir Galatasaraylı yapmaya çalışıyor. Torun Ertuğrul “Dede Fenerbahçe-Göztepe maçı kaçta” diyordu. 6 yaşına basan Ertuğrul’a “Saat 19.00’da dedem” dedim. Oğlum Gökhan telefonu aldı. “Bugün Göztepe’den bir şey beklemiyorum. Fener yener” dedi. Bende aynı görüşteydim. Ünal Kahraman’la bir tek galibiyeti Başakşehir’i yenerek almıştı Göztepe. Taraftarına ve yönetimine biraz rahat nefes aldırmıştı hepsi o kadar. Göztepe eski Göztepe değildi. Hele Fener’i yenecek güçte değildi. İşte bu Göztepe Pazar akşamı Kadıköy’de bozuk zeminde maçın başında Halil’in golü ile Fenerbahçe’yi 1-0 yenerek İstanbul’da 21 yıl sonra tarih yazıyordu. Elbette maçı izledim. Halil’in golü atmadan önce Göztepe’nin kaçırdığı fırsatı seyrettim. Kendi kendime “Sen bu fırsatı deplasmanda kaçırırsan nah puan alırsın, yenilmeye mahkumsun” dedim. Halil’in 9.dakikada golü atmasına rağmen Mesut’lu Fenerbahçe’nin Göztepe’yi yeneceğinden emin görünüyordum. Neden İstanbul’da üç büyükler karşısında atılan tek golle galip gelmenin çok zor hatta imkansız olduğunu bildiğim için. Ama 90+6’da hakem Hüseyin Göçek’in bitiş düdüğü ile ne kadar yanıldığımı anladım. Göz Göz şampiyon adayı Kanarya’yı İstanbul Kadıköy’de Halil’in maçın başında attığı tek golle yendiğini Alpaslan’ın müthiş sevincini televizyondan izliyorum. Hala Fener’in yenildiğini Göztepe’nin galibiyetine inanamıyordum. İster inanın ister inanmayın. Gerçekten Göztepe için müthiş bir zafer. Fenerbahçe camiasında büyük üzüntü. Ben Fenerbahçe’nin bu mağlubiyetle yarıştan kopacağına inanmıyorum. Ancak Göztepe mağlubiyeti ile büyük yara aldığı da bir gerçek.

FENER TRABZON DEPLASMANINA GİDİYOR

Fenerbahçe camiası ne kadar şokta olsa haklı. Fenerbahçe 51 puanla bu hafta Trabzon deplasmanına gidiyor. Karadeniz ekibi Abdullah Avcı ile zirveye yükselişini İstanbul’da 18’lik kalecisi ile Başakşehir’i 1-0 yenerek puanını 48’e yükseltmişti. Buyurun buradan yiyin. Bu maç yeni yılın büyük derbisi olur. Maçı yönetecek hakeme şimdiden kolaylık versin. Fenerbahçe’nin Göztepe maçındaki baskılı oyunu sonuç getirmedi. Göztepe Alanya’da golü atan Galatasaray gibi Halil’in golünden sonra yarı sahasına kapandı. Fenerbahçe’nin dalga dalga gelen akınlarına set kurmayı başardı ve maçı öyle kazandı. Nasıl oldu Hüseyin Göçek ve VAR Fenerbahçe’nin bir penaltısını görmedi hayret ediyorum. Bir gerçek ki Erol Bulut’un koltuğunun sallandığı. Trabzon’da Fenerbahçe yenilirse camia çok ama çok karışır. Fenerbahçe şapkasını öne koyacak aynaya bakacak “Ben nerede yanlış yaptım?” diyecek. Erol Bulut’u taraftarlar istifaya davet etti. Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu izin vermezler. Erol Bulut’la yola devam derler.