Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken, masum insanlara yapılan insanlık dışı vahşi terör saldırısı ile birçok insan yaşamlarını yitirirken, onlarca insanın yaralanması hepimizin içini yaktı, çok üzgünüm. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne gölge düşürmeye yönelik bu hain saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyor; tüm yaralı vatandaşlarımıza ve resmi görevlilere acil şifalar diliyorum.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ne güzel demiş ; "Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur" .
Her görüşe, her inanca saygı duymak; ‘'İnsan olmanın gereğidir''.
Bu coğrafyada yaşayan tüm insanlar, her renk, her ırk, her inançtan tüm insanlar biz HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ !
***
Her Aralık ayında, 365 günün hesabını tutmaya başlarım. Her günü, her ayı düşünürüm. Bir yılda neler yaptım, kendime neler kattım diye…
Eski yılı uğurlarken yeni yıldan bir sürü beklenti içinde dualarla, hayallerle gireriz yeni yıla. İyi güzel, hoş da biz ne yaparız koca bir yılda… Bize kocaman gelen 365 günde sayılı ömrümüzde bu dünyadan geçerken kendimizi geliştirecek neler yaparız bir düşünelim.
Mesela önce, acılarımızı saralım, sonra kırgınlıkları tamir etmeyi öğrenelim. Canımızı yakanları affedelim mesela… Affetmek en büyük olgunluk bu hayatta. Küstüklerimiz, kızdıklarımız hepsi ama hepsini eski yılda bırakalım. Yeni bir sayfa açalım, yeni yılda hayata...
Bırakın onları hafifleyin önümüze yeni yıla, yeniliklere bakalım.
Yeni Yıl demek değişim demek.
Her yeni yılda bir şeyler katın kendinize, ya da sizi sıkan yükleri atın üstünüzden ki değişimle, yenilikle adım atın yeni bir yıla. Bunları yapmazsanız sadece takvimlerden ibaret olur yeni yıllar.
365 gün geçer, siz her yıl dileklerle girer yeni bir takvim alır asarsınız duvara… Yeni Yıl Takvimlerde kalmasın.
Yeni bir kitaba başlayın mesela… Kendinizi eğitin, hem ruhunu, hem bedenini eğit ama. Öyle klasik diyetlere başlamayın lütfen. Çünkü bunlara bende başlıyor devam ettiremiyorum. Hayata Dair, size anlam değer katacak, sizi siz yapan değerlerden bahsediyorum. Bir çiçeği sevin, besleyin büyütün. Bir öğrenci okutun, şartlar el vermiyorsa derslerine yardım edin. Hatta oyun oynayın sevginizi gösterin. Dünyayı sevgi ve güzellik kurtaracak çünkü. Yürekten gelen ne varsa, samimi onların değeri yok bu dünyada. Şu ölümlü dünyada lütfen kendinizi mutlu edin önce. Çünkü siz mutlu olursanız etrafınızdakilerde mutlu olur. Ve inanın her şey küçük mutluluklarla başlar siz severseniz büyür. Geçmişi ve geleceği bir an unut. Şimdiyi yaşa.
Her şey sende gizli bunu unutma. Sadece pes etmeden devam edenler yolun sonuna ulaşıyor.
Ve 2017 senden beklentimiz çok, biz elimizden gelen mücadeleyi yapacağız bak yukarda saydım. 2016 da çok acı yaşadı bu coğrafya, Lütfen sende önce güzel Ülkeme barış, huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip et. Bize güzellikler getir.
Hayallerinizi gönlünüzce yaşayacağınız bir yıl olsun.
Sevgi ile kalın