Türkiye'de futbolseverlerin heyecanla beklediği 2019-2020 futbol sezonu başladı. Tabi ilk olarak Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig bu hafta oynanacak mücadelelerle perdeyi açacak.

Eylül'ün ilk günlerinde TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de birçok Anadolu kentinde futbol coşkusu ilk düdükle birlikte başlayacak.

Ardından mahallelerin semtlerin futbol heyecanı yaşadığı BAL Lig'i süper amatör ligler, 1. amatör liglerde kıran kırana mücadeleler yaşanacak.

Manisa'da da 5 profesyonel takımımız, kendi liglerine şampiyonluk için ter dökecek.

Süper Lig'de yaşadığı 7 harika sezonun ardından TFF 1. Lig'e düşen Akhisarspor, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde yeniden Süper Lig'e yükselmek için mücadele edecek.

Yeni sezon öncesi nokta transferler yapan Akhisarspor'da birkaç mevki daha takviye istiyor.

Yeni stadı ve taraftar desteğiyle Akhisarspor üst sıralarda yer alabilecek güçte bir takım...

TFF 2. Lig'deki tek temsilcimiz Manisa Futbol Kulübü ise Beyaz Grup'ta zorlu rakipler arasında şampiyonluk için savaşacak.

Geçtiğimiz sezon kapısından döndüğü TFF 1. Lig'i isteyen ve Teknik Direktör İsmail Ertekin yönetiminde iddialı bir takım kuran Siyah-beyazlılar, Beyaz Grup'ta şampiyonluk yarışı verecek.

3. Lig'de Manisaspor, Turgutluspor ve Somaspor da Manisa futboluna heyecan katacak ekipler. Özellikle Somaspor, uzun yıllardır hasret çektiği profesyonel liglere tribün şovlarıyla yeni bir renk katacaktır.

BAL Lig'inde ise Yunusemre Belediyespor, zirve mücadelesi verecek bir takım görüntüsünde.

Salihli Belediyespor'da maddi sıkıntılar devam ediyor. Sıkıntıları aştığı takdirde zirve içinde yer alabilecek bir ekip.

BAL Lig'inin sürpriz takımı ise Sanayispor. Geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde BAL Lig'ine yükselen Yeşil-siyahlılar'ın ilk hedefi ligde kalıcı olmak olmalı.

Ancak sürprizlerin takımı olan Sanayispor, bu sezon da bir sürpriz yaparsa şaşırmayın.

Süper Amatör Lig, Manisa'da bu sezon yeni statüsüyle dikkat çekecek. Önceki sezon iki gruptan oluşan Manisa Süper Amatör Lig, bu sezon tek grup halinde güçlü takımların yer alacağı ve lig kalitesinin artacağı bir sezon yaşayacak.

Karaköyspor, Hacırahmanlı, Çobanisaspor, Killikspor gibi yeni takımlar lige renk katacak ekipler. Ligin deneyimli takımları Donatımspor, Kırkağaç Acar İdmanyurdu, Alaşehir Belediyespor, Kulaspor'un zirve yarışı bu sezon da devam edecektir.

Manisa 1. Amatör Lig'de de heyecan yine semt ve mahalle takımları arasında kıran kırana maçlarla sürecek.

Manisa'da ve tüm Türkiye'de futbolun her şeyden spor olduğunu, dostluk ve fair-play çerçevesinde oynanması gerektiği gerçeğini unutmadan tüm takımlara başarılar diliyorum.

Profesyonel liglerde şampiyonluklar yaşayacağımız, üst liglere daha çok takım taşıyacağımız bir sezon olması ümidiyle,

Yeni sezon hayırlı uğurlu olsun...