Edinilen bilgilere göre yurt genelinde hava durumunda önemli bir değişiklik beklenmezken kuzey kesimlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre önümüzdeki 5 gün boyunca yağışlar Manisa’da etkili olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken Pazartesi günü yağışların şiddetini arttırması bekleniyor.

Poseidon hava tahmin sisteminde yer alan bilgilere göre Manisa’da Pazartesi günü yağışların şiddeti artarken metrekare başına düşecek yağış miktarı ise 8 mm olarak ifade ediliyor. Haftanın ilk gününde hava sıcaklıkları ise 11 ile 17 derece arasında değişim gösterecek.

YURTTA HAVA DURUMU

Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırşehir, Ordu, Giresun ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Adana'nın güney ve doğusu ile Hatay kıyılarında, öğleden sonra Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, kuzey kesimlerde mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. 

Editör: Onur Yılmaz