Manisaspor, Adana'da öyle bir maç oynadı ki alınan bir puana sevinsek mi üzülsek mi bilemedim. Siyah-Beyazlılar ligin kaliteli takımı Adana Demirspor'a konuk oldu. Geçen hafta Bandırmaspor'u 6-2 gibi bir skorla geçen siyah-beyazlılar Adana Demirspor karşısında galibiyete çok yaklaştı. Sayısız gol pozisyonunu harcayan Manisaspor 1 puana razı olurken kaleci İsmail Şahmalı'da yaptığı kurtarışlar ile maça damgasını vurdu. Son dakikaları adeta Rus ruletine dönen karşılaşmaya ev sahibi ekip baskılı başladı. Adana Demirspor ilk 15 dakikada Manisaspor kalesini abluka altına aldı. Özellikle Pote Erman'ı çok zorladı. Pozisyonlar yakalayan Pote İsmail'i geçemedi. Bu görüntü açıkçası beklediğim bir görüntü değildi. Ama Manisaspor bu 15 dakikalık baskıyı çabuk kırdı. Orta sahada Savaş, Metin, Umut üçlüsü yaptıkları pas trafiği ile Adana Demirspor'un bunaltıcı baskısını kırmış oldu. Önde basmaya çalışan Adana Demirspor arkada boşluklar verince siyah-beyazlılar rakip kalede pozisyonalar girmeye başladı. İlk yarıda son vuruşlarda biraz dikkatli olsak devreyi önde kapatabilirdik.
1-0'DAN SONRA ÇOK KAÇIRDIK
İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmanın ikinci yarısı da hareketli başladı. Savaş Yılmaz adeta tesbih tanesi gibi dizdi Adana Demirspor defansını. Savaş üst üste yaptığı çalımlar ile Adana Demirspor ceza sahasını girdi ve yaptığı düzgün vuruş ile Manisaspor'un 1-0 öne geçirdi. Skor üstünlüğünü eline geçiren Manisaspor rakip kalede çok sayıda pozisyon bulmaya başladı. Gökhan Sazdağı, İsmail Haktan, Bahattin ve Savaş Yılmaz sayısız gol fırsatlarını kolayca harcadılar. Farka gitmesi gereken siyah-beyazlılar bir türlü ikinci golü atamadı.
İKİYİ ATSAK BEŞ OLURDU
Açıkçası Manisaspor ikinci golü bulsa maç 5'e 6'ya giderdi. Ama pozisyonları harcayan siyah-beyazlılar Sercan'ın golüne engel olamadı. Skor 1-1 olduktan sonra oyun iki tarafa da gitti geldi. Rus ruleti gibi top bir o kalede bir bu kaledeydi. Manisaspor kalecisi İsmail inanılmaz kurtarışlar yaptıkça, siyah-beyazlı forvetler de o denli gol pozisyonlarını kolayca harcıyordu. İki takımda fırsatları değerlendiremeyince ne şiş yandı ne kebap misali 1 puana razı oldular.
HİÇ YOKTAN İYİDİR
Kaçan golleri gördükten sonra alınan bir puana kahrolmamak elde değil. Ama madalyonun öteki yüzüne bakarsak da İsmail'in yaptığı çok kritik kurtarışlar var. Kazanmaya bu kadar yakınken bir puan almak tabi insanı üzüyor ama Manisaspor bu maçı kaybedebilirdi de. Bu yüzden 1 puan çokta kötü değil. Hatta hiç yoktan iyi bile diyebiliriz.
KADRO İSTİKRARI ÖNEMLİYDİ
Manisaspor Adana deplasmanına Bandırma maçını kazanan kadro ile çıktı. Bu bence çok önemliydi. Manisaspor'un ana kadrosu bu şekilde olmalı. Ceza ve sakatlıkların dışında bu kadro bozulmamalı. Perovic, Bilal Sebahi, Mertan ve Ozan Sol gibi isimler hamle oyuncusu olarak sonradan oyuna sokulmalı. Artık Manisaspor 'da taşların yerine oturduğunu düşünüyorum.
MANİSASPOR'UN YILMAZ SAVAŞÇISI
Savaş Yılmaz'a da değinmek lazım. Attığı güzel golün dışında orta sahanın dinamosu gibiydi. Hem defansta hem ofansta büyük işler yaptı. Yedek kaldığı haftalara yanmamak elde değil. Böyle bir oyuncun varsa nasıl yedek oturur anlamak mümkün değil. Neyse arkaya bakmanın kimseye faydası yok. Bandırmaspor maçının yıldızı olan Savaş Yılmaz Adana'da da kaldığı yerden devam etti.
BİR ALKIŞTA TARZANLARA
Manisaspor'un cefakar taraftarı Tarzanlar takımını Adana'da da yalnız bırakmadılar. Maç öncesi takımı tribüne çağırıp moral veren Tarzanları kutlamak lazım. Birde Muhammet Ömer bebek ile ilgili yaptıkları pankart çok anlamlıydı. Tebrikler Tarzanlar…
SONSUZ SAYGIYI HAK EDİYOR
Tabi ki İsmail Şahmalı'na parantez açacağım. Maçın yıldızı oldu. Adamlık neymiş herkese gösterdi. Hafta içi beş aylık bebeğini kaybetti. Evlat acısı yaşadı. Kolay değil yaşadıkları. Ama İsmail büyük profesyonellik örneği gösterip sahaya çıktı. Adana deplasmanında takımını yalnız bırakmadı. Bana göre sonsuz saygıyı hak ediyor. Tekrardan başın sağ olsun büyük insan