Geçtiğimiz sezon liginin favori ekiplerinden olan ve uzun bir süre lider olarak sürdürdüğü sezonu play off finalinde elenerek kapatan Manisa Futbol Kulübü lige iyi bir başlangıç yaptı. Oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılan Manisa Futbol Kulübü, grubunda güçlü ekipler bulunmasına rağmen yine şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösteriliyor. Gruplar belirlendiğinde 'Cehennem grubuna düştü' denilse de, fikstüre göre ilk haftalardaki maçları güçlü rakiplerle olsa da, Manisa Futbol Kulübü 3'te 3 yapmayı başararak, Çorum FK, Kocaelispor ve Afjet Afyonspor maçlarını kazandı.

Ligin henüz başı. Hele ki pandemiden ötürü sıkıştırılmış lig usulü hafta içi de maç programı olduğundan bazı zamanlar bir haftada 3 karşılaşma oynanacak. Bu süreci yönetmek kolay değil. Oyun disiplininden kopmayan, şampiyonluğu yürekten isteyen, kendine ve takım arkadaşlarına güvenen oyuncu kadrosu, doğru taktiklerle yerinde isimleri sahaya süren bir teknik kadro ve oyuncusu ile hocasına güvenen bir yönetim birlikteliği şans rüzgarını da arkasına alırsa, ligin sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak nasip olur. Manisa FK'da işler şu anda bu doğrultuda gidiyor. Allah bozmasın inşallah.

Yeni bir hocayla yeni sezona başlayan Manisa FK'dan giden oyuncular olduğu kadar yeni transferler de takıma dahil oldu. Geçtiğimiz sezondan takımda kalan isimleri biliyoruz. Takıma olan katkılarını bu sezon daha bir üst seviyeye çıkaran isimler göze çarpıyor. Oynadıkları oyun ve attıkları gollerle dikkat çeken bu isimlere Serkan Hoca'nın etkisi büyük diye düşünüyorum. Oyuncuların özgüveni de cabası. Yeni transferlerin de takıma uyum sağlaması memnuniyet verici. Serkan Hoca'nın Afyon maçından sonra yaptığı, "Eksikliklerimizi kapatma adına oyuncularımda inanılmaz bir özveri var o beni aşırı derecede memnun ediyor" demesi, futbolcuların hırslı ve istekli olduklarının, şampiyonluğu istemelerinin belirtisi. Bu da yakalanacak ve devam ettirilecek olan istikrar için büyük avantaj.

Geçmişe takılmadan ama dersler çıkararak, geleceği hedefler doğrultusunda inşa etmek çok çok önemli. Temeli atmış bulunmaktayız oynadığımız 3 maçı da kayıpsız geçerek. Şampiyonluk hedefi olan takımlarda 'O sene bu sene' denilir ya hep başlarken. Manisa Futbol Kulübü için bu söz bu sezon için çok çok geçerli. Manisa Futbol Kulübü'nün hedefinden sapmadan, yarım kalan hikayeyi tamamlayarak şampiyonluk kupasını kaldıracağı sezon bu sezon. Yürekten inanıyor ve güveniyorum. 'Şampiyona selam durun' diyerek nokta koyacağımız bir sezon olması dileğiyle, başarılar daima sizinle olsun Manisa Futbol Kulübü.