Benim gazetecilik mesleğine başlangıç yaptığım gazete, Ege’nin değerlerine önem veren Yeni Asır gazetesiydi. Patron Dinç Bilgin yönetiminde Ege’de İzmir’de Hürriyet Gazetesini tirajda geçen yüzbinler satan bir Yeni Asır Gazetesi vardı. Yıllardır Yeni Asır’ı spor yazarlığı yaptığımdan beri takip ederim. Bu gazete iki gündür dünyayı ve ülkemizi sarsan koronavirüse meydan okuyan kuralları hiçe sayan ülkemiz vatandaşlarının Kurban Bayramında sahillerde nasıl denize girdiğini gözler önüne seriyor. Gazetenin yazı işleri kadrosu Çeşme Ilıca plajındaki manzarayı havadan fotoğraflayarak pazartesi günü Yeni Asır’ın manşetine “VİRÜS SAHİLE İNDİ” diye taşıdı. Gazeteyi ben de elime alıp bakınca “Aslan yürekli Türkler tatil yapıyor” diye mırıldandım. Dünkü yazımda da bahsetmiştim. Devlet bütün gücü ile denetimleri yapıyor. Cezalar kesiliyor. Koronavirüs süresinde evde kalan ve bunalan vatandaşlar tatil beldelerinde “Acı patlıcanı kırağı çalmaz” atasözü ile hareket ederek gönüllerince tatillerini geçirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bile “Birince dalga sahillere indi” dedi. Dün de Yeni Asır Gazetesi duyarlı yayınına devam ederek bayram tatilinde sahillere gidemeyen Konak Sahiline inen koronavirüsten korkmayan, maske takmayan vatandaşların fotoğraflarını birinci sayfasına taşıyarak “İZMİR’E YAKIŞMADI” manşetini atmış.

Yeni Asır gazetesi “Tüm uyarılara rağmen maske takmayan binlerce kişi kıyı şeridinde dip dibe oturarak koronavirüse bayram ziyafeti çektirdi” diyor. Haksız da sayılmaz. Pazartesi akşamı Sabah Gazetesinin Evliya Çelebisi üstat Yavuz Donat aradı. Bayramımı kutladı ve “Neredesin?” diye sorunca “Manisa’dayım” dedim. “Çeşme’ye gitmedin mi?” deyince “Sayın Bakanım Sümer Oral da bayramda Bodrum’a gitmeyeceğini söyleyince Manisa’da kaldım” dedim. Üstat Yavuz Donat “Çok iyi yapmışsın” cevabını verdi. Anladığım kadarıyla bayramı Bodrum’da geçiren Yavuz Donat büyüğüm de gittiğine gideceğine pişman olmuş. Yılların dostu Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen ile birlikte olmuş.

Yavuz Donat daha sonra “Şimdi ne yapıyorsun?” diye sorunca “Manisa eski adliyenin yanındaki Söğütaltı Kahvesinde Şehzadeler CHP Meclis Üyesi Mehmet Ardıç’la sohbet ediyorum. Manisa yanıyor” dedim. Üstat “Bu hafta Manisa’da mısın?” dedi. Ben de “Bayram sonrası bu haftayı da Manisa’da geçireceğim” deyince Yavuz Donat dostum “Ben seni Ankara’ya gider gitmez arayacağım” dedi. Anladığım kadarıyla bayram öncesi Erzurum’daydı. Şimdi Manisa istikametine serin bir ilçeye gitmeyi planlıyor gibi geldi bana. Hayırlısı ile cevabını bekliyorum.

Yeni Asır gazetesinin iki gündür yaptığı uyarı yayınlarını takdir ediyorum. Ancak 22 Mart’tan beri bunalan vatandaşlarımızın da tatil hakları yok mu? Keşke koronavirüs tedbirlerine uyarak tatil yapsalar. Bu mümkün mü? Bana göre değil. Sahiller serinlemek için yerli turistlerle dolu 10 Ağustos’tan itibaren Rus turistler de tatil için ülkemize gelecek. Ne tedbirler alınırsa alınsın bizim millet bildiğini okur. Boşu boşuna canımızı sıkmayalım.