Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim kredi borçlarının yeniden yapılandırılma süreci ve öğrencilerin yapması gerekenlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, "An itibarıyla da e-devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi de başlattığımızı müjdelemek istiyorum. Endeks kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler." ifadelerine yer verdi. Peki, Vergi dairesine düşen KYK faizi silinecek mi? KYK Endeks kaldırılmış borç tutarları ne kadar? İşte detaylar.

VERGİ DAİRESİNE DÜŞEN KYK FAİZİ SİLİNECEK Mİ?

Süresinde ödenmeyen taksitlere, vadesinden itibaren gecikme zammı hesaplanacak. Taksitlerin, son taksitin vade tarihine kadar ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen taksit tutarları takip edilmek üzere ilgili vergi dairesine bildirilecek. Taksitler için zamanaşımı süresinin belirlenmesinde, son taksitin vade tarihi esas alınacak. Vergi dairelerince bu alacaklarla ilgili olarak yapılan tahsilatlar, takip eden ayın sonuna kadar Gençlik ve Spor Bakanlığına aktarılacak.

Kredi alan veya kredi borcunun ödeme zamanı henüz başlamamış kişilere, öğrenim ve katkı kredisi olarak verilen tutarlara endeks hesaplanmayacak. Kredi geri ödemesi süren veya borçları vergi dairesine takip için bildirilmiş olan kişilere, öğrenim ve katkı kredisi olarak verilen tutarlara ilave edilmiş endeks tutarları terkin edilecek.

Öte yandan an itibariyle vergi dairelerinde bulunan KYK borçlarının faizlerinin henüz silinmediği görülüyor.  Bununla birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre faizlerin kademeli olarak silindiği ve söz konusu KYK borcunun gecikme faizinin silinmeyeceği öğrenildi. KULİS

Editör: Onur Yılmaz