Yunusemre Belediyesi’nin organizasyonuyla er meydanının yiğitleri Yuntdağı’nda buluştu. Bu yıl 7.si  düzenlenen Geleneksel Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 14 boyda 67’si başpehlivan yaklaşık 500 pehlivan kispet kuşandı. Kıyasıya gerçekleşen müsabakalar sonunda altın kemerin sahibi Hüseyin Gümüşalan oldu. Ortaköy Er Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, protoköl üyeleri ve vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, güreşler ile ilgili olarak “Yuntdağı’nda şu anda şenlik yaşanıyor. Başpehlivanlarımızın ve vatandaşlarımızın katılımıyla Yunusemre Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri de prestij güreşler platformuna dönüştü. Aylardır heyecanla bu günü bekliyoruz. Artık ülkemizde yağlı güreşlere ilgi artıyor. Bütün civarlardan illerden ilçelerden yoğun katılımın olduğu bu güreşimize katkılarından dolayı Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.” dedi. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti. “Yuntdağı Yağlı Güreşleri Türkiye’nin en önemli güreşleri haline geldi. 7 yıldır Ege Bölgesi’nin en önemli güreşleri haline dönüştü. Yıllardır Yunusemre Belediye Başkanımız güreşlerde her yıl üzerine katarak ilerliyor. Erkek izleyici sayısı kadar aile sayısı var. Bu durum da ne kadar yoğun ilgi olduğunun göstergesi... Bu güreşler şölen havasına dönüştü. Sabahtan beri vatandaşların ilgisi ne kadar doğru bir karar verildiğinin göstergesidir.”  Başpehlivanlar ise görüşlerini şöyle anlattı:

Ali Gürbüz: “Yunusemre’de gerçekten çok güzel atmosfer var. İnanılmaz bir seyirci var. Seyircilere güzel de maçlar izlettiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkürler.”

Menderes Saltuk: “Ben Turgutlu’danım. Bugün saha ve seyirci çok güzel. Ortam süper. Bölgede yağlı güreş oldukça seviliyor.”

Hüseyin Gümüşalan: “Öncelikle buradaki seyirci ve atmosferi görüyorsunuz. Muhteşem bir atmosfer var. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

BAŞKAN ÇERÇİ’YE TEŞEKKÜR ETTİLER

Bu yıl 7.si düzenlenen güreşlerden vatandaşlar memnuniyetini şu şekilde dile getirdi:

Mustafa Türen: “80 yaşındayım. Buraya Otmanlar Mahallesi’nden geliyorum. Güreş alanı çok iyi. Her yıl geliyoruz. Alan gelişmiş. Başkanımızdan memnunuz.” Mustafa Duruyol: “Avdal Mahallesi’nden geliyorum. Güreşler çok güzel. Ege’nin en büyük güreş organizasyonu burası. Alan çok güzel. Böyle alan olduktan sonra her yiğit güreşir burada. Favorim Ali Gürbüz ama meydanda kimin kazanacağı belli olmaz.”

Mehmet Uçar: “70 yaşındayım. Bütün güreşçileri destekliyorum. Alan çok güzel. Akhisar’dan geliyorum. Bu yıl ilk kez geldim. Bundan sonraki güreşlere inşallah katılacağım. Allah ömür verdikçe katılacağız.”

Celal Sarıtaş: “42 yaşındayım. Demirciliyim. Bu gün favorim Recep Kara. Güreşleri çok beğeniyoruz. Keyifle seyrediyoruz. Bu organizasyonları düzenleyenlerden Allah razı olsun.”

Ahmet Gökmen: “67 yaşındayım. Favorim Orhan Okulu. Saruhanlı Halitpaşa’dan geliyorum. Çok teşekkür ediyorum. Çok güzel güreşler. Daha nice yıllara Allah nasip eder inşallah. Edirne’ye de gittim bu yıl. Ata sporunu çok seviyoruz. Er meydanı da on numara, çok güzel. Başkana da çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun.”

Coşkun Akpınar: “Er meydanı çok güzel. Favorimiz İsmail Balaban. 3. kez geliyoruz. Manisa merkezden geliyorum. Çok güzel bir duygu. Atalarımızdan gelen bir spor. Mehmet Çerçi başkanımıza teşekkür ederiz. Böyle bir imkânı sundu bize. Bizim için gurur. Ata sporumuzu yaşattığı için Başkan Çerçi’ye teşekkür ederim.”

Sunay Akpınar: “Milli bir sporumuz. Bu sahada hiçbir sıkıntı yok. Bütün bayanlar er meydanına gelip burada güreşleri izleyebilir.”

Mehmet Kökdemir: “Manisa merkezden geliyorum. Er meydanı çok güzel. Güzel bir program yapmışlar, hoşumuza gitti. Güreşçi olarak favorim İsmail Balaban. Daha önce de geldik. Başkanımız güzel bir organizasyon yapmış. Ata sporumuzun yaşatılmasından gurur duyuyoruz. Çok mutluyuz. Allaha şükürler olsun bundan sonraki güreşlere de geleceğiz. Bu organizasyondan çok memnunuz. 

Metin Altaş: “Sarma Mahallesi’nden geliyorum. Kalabalık güzel, neşe güzel. Ata sporunun yaşatılmasından mutluluk duyuyorum. Ali ile Recep berabere kalır. Her sene geliyorum. Bundan sonra da geleceğim. Bütün pehlivanlara sağlık diliyorum.” 

Editör: Onur Yılmaz