Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Salihli İlçesinde mahalle muhtarlarıyla ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Büyükşehir ve MASKİ’nin katılım sağladığı toplantıda, bazı mahalle muhtarlarının su kuyusu taleplerine yönelik bir açıklama yapan Vali Yaşar Karadeniz, “Yeni kuyu taleplerini unutmalıyız, çünkü yağışlar yetersiz, doğada artık daha fazla su yok. Manisa’da sondaj çalışmalarında 400, 500 metrelere kadar iniliyor, bu seviyelerde bile su çıkmayan yerler oluyor. Mevcut su kaynaklarımızı daha verimli ve tasarruflu kullanmanın formüllerini hep birlikte aramamız lazım” ifadelerini kullandı.

Manisa Valiliği tarafından Salihli ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda mahalle muhtarlarının istek ve talepleri dinlenerek, sorunların çözümü noktasında istişarede bulunuldu. Vali Karadeniz’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürlüğü İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İlçe Hizmetleri Şube Müdürü Güray Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Recep Günay, MASKİ Salihli İlçe Şefi Ramazan Tuğrul Kacar, yetkili personel,  il ve ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katılım sağladı.

MUHTARLARI DİNLEDİ

Vali Yaşar Karadeniz’in açılış konuşmasının ardından muhtarlara ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine söz verilerek, talepleri dinlendi. Toplantının devamında talepler doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerine söz verildi. Kurum temsilcileri de sorumluluk alanları içerisinde bulunan konularla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Büyükşehir ve MASKİ Şube müdürleri sorun yaşanan konuları ilgili daire başkanlıklarına bildirmek üzere gerekli notları aldı.

VALİ KARADENİZ, “DOĞADA ARTIK DAHA FAZLA SU YOK”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, toplantıda, bazı mahalle muhtarlarının su kuyusu taleplerine yönelik,  “Barajlarımız dolsun, sulama kanallarına daha bol su gelsin istiyorsak yeni kuyular açmayı düşünmemeliyiz, doğada artık daha fazla su yok, yağışlar yetersiz.  Manisa’da 400, 500 metrelere kadar iniliyor, bu seviyelerde bile su çıkmayan yerler oluyor. Mevcut su kaynaklarımızı daha verimli ve tasarruflu kullanmanın formüllerini hep birlikte aramamız lazım. 6 Aralık tarihinde de Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün yetkililerinin de bulunduğu bir heyet Manisa’ya gelecek. Gediz Havzası’nda yer alan diğer illerin de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilecek. Hepimizin üstüne düşen sorumluluğu yapması gerekiyor. Belki de ürün desenini de bu anlamda gözden geçirmek gerekebilir. Hangi ürünü yetiştirirsek daha az suyla daha fazla gelir elde edebiliriz sorusunun cevabının da bulunması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz